ANTALYA CHP'DEN KESK EYLEMİNE DESTEK

ANTALYA Haber Girişi : 19 Aralık 2013 00:59
ANTALYA CHP'DEN KESK EYLEMİNE DESTEK
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı, KESK’in Antalya’da bugün (19.12.2013) gerçekleştireceği greveve destek olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı, KESK’in bugün Antalya’da gerçekleştireceği  greveve Aydın Kanza’dan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklamasıyla sona erecek eylemine destek olacak…

 

Kısa adı KESK olan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, TBMM’de yürütülen ‘Bütçe görüşmelerine’ dönük tepkilerini kamuoyuna duyurabilmek adına bugün (19 Aralık Perşembe) Antalya’da greve gidiyor. Yarın iş bırakacak olan KESK’e bağlı sendika üyeleri, KESK’in organizasyonuyla saat 11.00’de Aydın Kanza Parkı’nda toplanacak, Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirecek ve ardından da basın açıklaması yapacak.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl örgütleri de KESK’in bu eylemine destek olacak. Parti il binasında KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez’i ve arkadaşlarını ağırlayan CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, “Sayıştay’ı devre dışı bırakıp kamu denetimini tamamen ortadan kaldıran zihniyet, hesap vermekten korkan zihniyettir. Bir iktidar denetçilerine, halkına hesap vermekten neden korkabilir ki…Bugün halkına hesap vermekten korkanların hesap verme günü çok yaklaşmıştır” dedi. Kök; emek sınıfını geldiği günden beri düşmanı bilenlere karşı bugün KESK tarafından yükseltilecek sesi daha güçlü kılma adına, örgüt olarak bu eylemde yer alacaklarını bildirdi.