ANTALYA CEZAEVİNDE ÇOCUKLARA TECAVÜZ !"> ANTALYA CEZAEVİNDE ÇOCUKLARA TECAVÜZ !"> ANTALYA CEZAEVİNDE ÇOCUKLARA TECAVÜZ !">

ANTALYA CEZAEVİNDE ÇOCUKLARA TECAVÜZ !

ANTALYA HABER Haber Girişi : 30 Mayıs 2013 10:13
<font color=ANTALYA CEZAEVİNDE ÇOCUKLARA TECAVÜZ !" />
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyesi bir grup, Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda mahpusların şiddete, çocuk hükümlülerin ise tecavüze uğradığını ileri sürerek, yaşananları protesto etti.
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyesi bir grup, Kazım Özalp Caddesi(Kapalıyol) girişinde bir araya geldi. ‘Cezaevleri tecavüz evi değildir’ pankartı açarak yürüyüşe geçen grup, sık sık sloganlar attı. Grubun, ‘Çocuklara tecavüz kabullenemez’, ’Tecavüze üç çocuk yapmıyoruz’, ‘Tecavüzcüler bulunsun, hesap sorulsun’, ‘Metroya değil cezaevine ahlak, ‘Tecavüzcü devlet istemiyoruz’ yazılı dövizler taşımaları dikkat çekti. Saat Kulesi Attalos Heykeli önünde grup adına basın açıklaması yapan Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz, Türkiye’de cezaevlerinin yaşam şartlarını eleştirerek, tüm uyarılara rağmen Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda mahpuslara şiddetin devam ettiğini ileri sürdü. Adana Pozantı Cezaevi’ndeki çocuk yaşlardaki mahpuslar üzerindeki şiddet ve tecavüzün Antalya L Tipi Cezaevi’nde de yaşandığı iddialarının birkaç gündür medyada yer bulduğunu hatırlatan Gürgöz, “ Cezaevine yaptığımız ziyaret ve yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz izlenim basına yansıyan hususların doğru olduğu yönündedir. Mağdurların suç duyurusunda bulunduğunu öğrendik. Cezaevinde idari soruşturma yürütülmektedir. Bizde suç duyurusunda bulunacağız. Biz sorumluların bulunmasını ve yaşananların üstünün örtülmemesini istiyoruz” diye konuştu.
Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.