ANTALYA AK PARTİ KADIN KOLLARI’NDAN KONFERANS

ANTALYA HABER Haber Girişi : 24 Mart 2013 09:05
ANTALYA AK PARTİ KADIN KOLLARI’NDAN KONFERANS
Antalya'nın Manavgat ilçesinde "Yaşlılar Haftası" nedeniyle Ak Parti Kadın Kolları tarafından bir konferans düzenlendi.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde "Yaşlılar Haftası" nedeniyle Ak Parti Kadın Kolları tarafından bir konferans düzenlendi.
Fizyoterapist Dr. Didem Özsüllü ve Nefes Terapisti Binnur Kuşçu'nun konuşmacı olarak katıldığı Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (MATSO) konferansta Aleyna Kuruel ise katılımcılara masaj teknikleri konusunda pratik ve teorik bilgiler aktardı.
Ak Parti İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Bengül Hatipoğlu, il kadın kolları yürütme kurulu üyeleri ve ilçe kadın kolları üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin izlediği konferansın açılış konuşmasını yapan Manavgat Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Eda Temur Tansak, kişilerin yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları olduğunu vurguladı. Tansak, ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmetin, imkanlar ölçüsünde devlet tarafından verildiğini hatırlattı.
Konferansta doğal nefesi uygulama ile anlatan Nefes Terapisti Binnur Kuşçu ise doğru nefes almanın önemine değindi. Doğru nefes alındığında kandaki oksijen oranının yükseldiğini belirten Kuşçu, "Her seansta kandaki oksijenin yükseldiğini biliyoruz” dedi.
Yaşlılarda görülen romatizmal rahatsızlıkları anlatan Fizyoterapist Dr. Didem Özsüllü de, Avrupa'da çok uygulanan bir yöntem olan regülasyon tedavisi ile ilgili bilgiler verdi.