AMERİKA ''ERDOĞAN'IN ÖNERİSİ İLGİNÇ''

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 29 Ocak 2013 11:17
AMERİKA ''ERDOĞAN'IN ÖNERİSİ İLGİNÇ''
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Başbakan Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptığı teklifi ilginç bulduğunu söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland'a, günlük basın brifinginde Türkiye'yle ilgili bir soru yöneltildi. Soru, Başbakan Erdoğan'ın geçen haftaki bir televizyon mülakatında sarf ettiği sözlerdi.Erdoğan, "Geçenlerde Sayın Putin'e 'bizi Şanghay Beşlisi içine alın' dedim. Biz de AB'ye 'Allah'a ısmarladık' diyelim, ayrılalım oradan'' demişti.

Nuland, Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerini görmediğini ifade etti. Nuland, "Açıkçası, Türkiye'nin aynı zamanda bir NATO üyesi olduğu göz önüne alındığında, bu ilginç olur. Ne olacağını göreceğiz" dedi.Nuland ayrıca, tatil için geldiği İstanbul'da kaybolduğu öne sürülen 33 yaşındaki iki çocuk annesi Sarai Sierra ileilgili soruyu da ceapladı.

Sözcü, Sierra ile ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, "İstanbul'daki Başkonsolokluğumuz ve Ankara'daki Büyükelçiliğimiz konu üzerinde çalışıyorlar. Hem aile ile hem de Türk makamları ile irtibat halindeler. Mahremiyet nedeniyle bu konuda daha fazla konuşamıyorum" değerlendirmesinde bulundu.