ALANYA'DA OLAYLI VOLEYBOL MAÇI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 17 Nisan 2013 11:38
ALANYA'DA OLAYLI VOLEYBOL MAÇI
Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi Play-off Final Maçında, taraftarlar ve sahada görevli polisler arasında arbede yaşandı.
Alanya 'da düzenlenen Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi Play-off Final Maçında, Karşıyaka Spor Klübü Voleybol Takımı , Halkbank Gazi Üniversitesi karşısında seti 7-15 kaybederek 1.Lige yükselme şansını kaybetti. Maç sırasında sahaya atılan soda ve su şişeleri nedeniyle KSK'lı taraftarlar ve sahada görevli polisler arasında arbede yaşandı.

Final grubunun son maçında Halkbank Gazi Üniversitesi karşısına Hande Korkut, Evangelia Chantava, Gizem Giraygil (K), Gizem Nur Saka, Pınar Eren (L) ve Büşra Mutlu 6'sıyla başlayan Karşıyaka Spor Klübü Voleybol takımı, karşılıklı sayılarla ilk teknik molaya kadar başa baş giden mücadelede 7-8lik skor ile ilk bölümü geride tamamladı. Bu bölümden sonra tribün desteğini iyi kullanan KSK, çok iyi bir geri dönüş sergileyerek ikinci teknik molaya 16-10 önde girdi. Son bölüme aynı tempoyla giren KSK, 19-12 ve 23-13 skorlarını yakaladıktan sonra seti de 25-15 ile geçerek maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sete de karşılıklı sayılarla başlandı. İlk teknik molaya kadar fark açılmadı ve ilk bölümü 8-7 takımımız KSK önde kapattı. Bu bölümde Hande’nin file önündeki etkili oyunu güzel blokları ile tamamlandı. İkinci bölümde KSK oyuna hakim olma çabalarına Halkbank Gazi Üniversitesi takımı karşılık verince ikinci teknik molaya KSK 16-15 önde girdi. Son bölümde yapılan hataları iyi değerlendiren Halkbank Gazi Üniversitesi voleybol takımı oyuna hakim olma çabalarına 20-23'lik skora ulaşarak karşılık buldu. Bu bölümden sonra oyundan kopmayan Halkbank Gazi Üniversitesi seti 22-25 önde tamamlayarak maçta skoru 1-1'e getirdi.

Üçüncü sete daha moralli başlayan Halkbank Gazi Üniversitesi, oyunun başında öne geçerek 4-8 skorunu yakaladı. İlk teknik molanın ardından oyunda değişen pek bir şey olmadı ve karşılıklı sayılarla 5-10 skoruna ulaşıldı. 4 sayılık bir seri yakalayan KSK durumu 11-11'e getirdi. Setin geri kalan kısmında karşılıklı sayılar olsa da KSK öne geçerek seti 25-22 önde tamamlayarak 2-1 öne geçti.

4. Sette ise oyunun bütün bölümlerini önde geçen Halkbank, setten 13-25 galip ayrılarak maçı uzatma setine götürdü.

Uzatma setinde şok hatalarla başlayan KSK 0-6 geriye düştükten sonra 4-8 ile teknik molaya girdi. 5-10 skoru olduğunda tribünler karıştı. Sahaya soda ve su sişesi atan KSK'lı taraftarlar daha sonra ise sahada görevli Çevikkuvet polis ekiplerine saldırdı. Polisin saldırıya biber gazı ile müdahale etmesi üzerine maça 30 dakika ara verildi. KSK taraftarları olay yerine çağrılan takviye polis ekiplerininde desteği ile dışarıda hazır bekletilen otobüslere bindirilerek şehir dışına çıkartıldı.

Polisin müdahalesi ile ortamın sakinleştirilmesinin ardından geriye dönen takımlar oyuna tekrar başlayarak uzatma setini tamamladı. Oyundan kopan KSK seti 7-15 kaybederek 1.Lige yükselme şansını kaybetti.

Taybrek setini 15-7 kazanan Halkbank Gazi Üniversitesi, Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi'ne yükselen 2’nci takım oldu. Karşılaşmaların ardından 5’er puanlı Çanakkale Belediyesi set averajıyla 1’inci, Halkbank Gazi Üniversitesi ise 2’nci olarak Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi'ne yükselmeye hak kazandı. Finallerde Karşıyaka 3’üncü, Salihli Belediyesi ise 4’üncü oldu.

İlk 2’ye giren takımlarına kupalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanvekili Akif Üstündağ verdi.