ALANYA'DA HASTANE ÇALIŞANLARINA YOGA DERSİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 28 Şubat 2013 06:03
ALANYA'DA HASTANE ÇALIŞANLARINA YOGA DERSİ
Antalya'nın Alanya İlçesinde, Devlet Hastanesi çalışanlarına, Antalya Yoga Akademisi taafından yoga dersi verilmeye başlandı.
Antalya Yoga Akademisi tarafından, Alanya Devlet Hastanesi çalışanlarına yönelik bir eğitim başladı. Hastane çalışanlarına verilen yoga eğitimi ile, çalışanların gün içerisindeki streslerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor. Dün hastanede başlayan eğitimlere ise, yaklaşık 75 personel katılım sağladı. Eğitimler hakkında bilgi veren Yoga Eğitmeni Esin Çuha, ilk olarak doğru nefes alım teknikleri ve yoganın ne olduğu ile ilgili bir sunum yapacaklarını belirtti. Hastane personelinin talebine göre derslerin devam edeceğini söyleyen Çuha, "Hastanede herkes belirli bir stres altında. Bir saatlik bir ders ile bu stresi en aza indirmeye çalışacağız. Bu eğitimlerde, çalışanların doğru iletişim kurması, hastalarla olan diyalogların artması ve daha verimli bir iş performansı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

"YOGA BİREYİ KÖTÜLÜKLERDEN ARINDIRIR"
Yoga hakkında bilgi veren Çuha, "Yoga Sistemi, beden, zihin ve duyguları temizleyip pozitif enerjiyle dolduran bir çalışmadır. Yoga Sistemi, insanı doğal yolla bütün olumsuz isteklerinden, düşüncelerinden ve eylemlerinden arındırır. Bireyin kendisini tanımasını sağlarak gerçek mutluluğu yakalayabilmesine olanak tanır. Beden, zihin ve duyguları temizleyip pozitif enerjiyle doldukça insan doğal olarak bütün olumsuz isteklerden, düşüncelerden ve eylemlerden arınır" dedi.