ALANYA'DA FUHUŞ OPERASYONU

ANTALYA HABER Haber Girişi : 26 Şubat 2013 15:02
ALANYA'DA FUHUŞ OPERASYONU
Romanya'lı genç kızlar, 112'yi arayarak "Bizi kurtarın" ihbarında bulununca fuhuş çetesinin elinden kurtarıldı.
Romanya'da, bir internet sitesi üzerinde buldukları çocuk bakıcısı ilanı ile kandırılarak Antalya'nın Alanya ilçesinde erkeklerle ilişkiye zorlanan Romanya'lı genç kızlar, 112'yi arayarak "Bizi kurtarın" ihbarında bulununca fuhuş çetesinin elinden kurtarıldı.
Romanya uyruklu L.D.G (38) adlı kadın, eşi Ömer G.(35) ve arkadaşları İlhami K (43), Romanya'da bir internet sitesine Alanya'da çocuk bakıcıları arandığı ilanını verdi. İnternetten ilanı gören Romanya'lı 18 yaşındaki genç kızlar A.A.Z ve A.M.A, 4 ay önce Alanya'ya geldi. Fuhuş çetesinin eline düşen genç kızlar, 4 ay boyunca pasaportlarına el konularak para karşılığında erkeklerle ilişkiye zorlandı.
Kızlardan A.M.A, cep telefonu ile 112 acil servisi arayarak "Bizi lütfen kurtarın" dedi. İhbarın Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerine bildirilmesinin ardından harekete geçen polis, çağrının yapıldığı adresin Şekerhane Mahallesi Babaoğlu Sokakta bir ev olduğunu belirledi. Eve düzenlenen operasyonda, A.M.A. ve A.A.Z adlı kızlar kurtarıldı.
A.M.A ve A.A.Z, emniyetteki sorgularının ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Büro Amirliği polis ekiplerine teslim edildi.

ZANLILAR SABIKALI
Evde bulunan L.D.G. adlı kadın, eşi Ömer G ve arkadaşları İlhami K ile üç erkek gözaltına alındı. L.D.G, Ömer G. ve İlhami K ise sorgularının ardından "insan ticareti, zorla fuhuş yaptırmak, darp, tehdit ve hürriyeti tehdit" suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlıların, fuhuş ve uyuşturucu ticareti yapmak suçlarından sabıkalı oldukları belirlendi.