ALANYA'DA HIRSIZLARI FACEBOOK YAKALATTI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 17 Aralık 2013 23:19
ALANYA'DA HIRSIZLARI FACEBOOK YAKALATTI
Alanya'da bir otomobil çalıp ardından bir oteli soyan hırsızlık zanlıları, yine hırsızlık için girdikleri bir kafeteryada internetten sosyal paylaşım sitesine girince önce iş yerinin güvenlik kameralarına, sonra da polise yakalandı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobil çalıp ardından bir oteli soyan hırsızlık zanlıları, yine hırsızlık için girdikleri bir kafeteryada internetten sosyal paylaşım sitesine girince önce iş yerinin güvenlik kameralarına, sonra da polise yakalandı.
Edinilen bilgiye göre ilk olay, 9 Aralık günü Cikcilli beldesinde meydana geldi. Hacı Servet Demirtaş'a ait 07 N 8995 plakalı otomobil park halinde bulunduğu sırada çalındı. Araç bir süre sonra terk edilmiş halde polis ekipleri tarafından Çevreyolu üzerinde park halinde bulundu. Polis ekipleri araştırma yaptığı sırada zanlıların hırsızlıktan sabıkalı 20 yaşındaki M.E., 17 yaşındaki O.Y. ve 17 yaşındaki S.A. olduğunu belirledi.
Zanlıların yakalanmaları için çalışma başlatılırken, 13 Aralık gecesi Saray Mahallesi Fatma Sadullahoğlu Sokak'ta bir otelde hırsızlık olayı meydana geldi. Otele giren hırsızlık zanlıları M.E., O.Y. ve S.A., otelden bir adet kamera, çok sayıda içki, elektrik sobası ve elektrikli su ısıtıcısı çaldı.
Son hırsızlık olayı ise Saray Mahallesi Damlataş Caddesi'nde bir kafeteryada yaşandı. Mehmet Özcan'a ait kafeteryaya sabaha karşı brandaları yerinden çıkararak giren 3 zanlı, içeride bulunan 106 ekran led televizyonu çaldı. Bu sırada içerideki güvenlik kameralarını unutan zanlılar, iş yerine ait bilgisayardan sosyal paylaşım sitesi Facebook'a girerek bir süre zaman geçirdi. Bu anlar ise iş yerinde bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Sabah saatlerinde dükkana geldiğinde soyulduğunu anlayan iş yeri sahibinin ihbarı üzerine harekete geçen Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak M.E., O.Y. ve S.A.'yı ilçe merkezindeki bir evde yakalayarak gözaltına aldı.
Zanlıların kaldıkları evde yapılan aramada çalıntı olduğu belirlenen malzemeler ele geçirilirken, yapılan işlemlerin ardından çalıntı malzemeler sahiplerine teslim edildi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.