ALANYA ETABI ! 49. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU

ANTALYA HABER Haber Girişi : 22 Nisan 2013 06:29
ALANYA ETABI ! 49. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU
49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Alanya–Alanya etabını Argos-Shimano takımından Alman sporcu Marcel Kittel kazandı.
Yarışta Türkiye'yi temsil eden Türk takımı Torku Şekerspor'dan Ukraynalı sporcu Yuri Metlushenko ise 3'üncülük kürsüsüne çıktı.
Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 'Turkuaz Rekabet' sloganıyla bu yıl 49'uncusu düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ilk etabı olan Alanya-Alanya etabı sona erdi. Atatürk Meydanı'ndan saat 12.55'de verilen startla başlayan etapta 25 takımdan 193 sporcu mücadele etti. 143 kilometrelik etabı Argos-Shimano takımından Alman sporcu Marcel Kittel 3.08.27 süreyle 1'inci tamamladı. Lotto-Belisol takımından Alman sporcu Andre Greipel 3.08.31 süreyle 2'nci, Torku Şekerspor'dan Ukraynalı sporcu Yuri Metlushenko ise 3'üncü oldu.

SPORCULARA MUZ VERİLDİ
Kürsüye çıkan sporculardan etabın 1'incisi Marcel Kittel'e madalyasını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, 2'nci Andre Greipel'e Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, 3'üncü Yuri Metlushenko'ya ise Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir verdi. Kürsüye çıkan sporculara Alanya muzu da hediye edildi.
Alanya-Alanya etabının 1'incisi Marcel Kittel, turkuaz ve yeşil mayonun da sahibi oldu. Kırmızı mayoyu Torku Şekerspor'dan Mustafa Sayar, beyaz mayoyu ise Kathusha takımından Rus sporcu Mikhail Ignatyev giydi.