ALANYA ENGELSİZ TURİZM PROJESİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 22 Mayıs 2014 02:57
ALANYA ENGELSİZ TURİZM PROJESİ
ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Engelsiz Turizm Projesi”nin sosyal entegrasyona sağladığı katkıya ek olarak ekonomik anlamda turizmin 12 aya yayılabilmesi için büyük önem taşıdığını kaydetti.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) işbirliğinde yürütülmekte olan “Engelsiz Turizm Kenti Alanya Uygulama ve İşbirliği Protokolü” çerçevesinde gerçekleştirilen “Engelsiz Turizm” çalışmaları ile ilgili Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü ve Engelsiz Turizm Komisyonu Sekreteri Münir Altıoğlu tarafından ALTİD Yönetim Kurulu’na ziyarette bulunuldu. Ziyaretle birlikte yapılan sunum sonrasındaki görüşmelerde “Engelsiz Turizm”e devam kararı çıktı.
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Engelsiz Turizm Projesi”nin sosyal entegrasyona sağladığı katkıya ek olarak ekonomik anlamda turizmin 12 aya çıkarılması için alternatif turizm çalışmaları kapsamında büyük önem taşıdığını kaydetti. Sili, “Alanya, kent olarak ülke genelinde örnek olacak bir vizyona ve alt yapıya sahip. ALTİD olarak bu sürecin içerisinde üzerimize düşecek tüm görevleri yapmaya devam edeceğiz ve aralık ayında süresi bitecek olan kurumlar arası işbirliği protokolünün yenilenmesi taraftarıyız” dedi.
Öte yandan Avrupa Komisyonu ve desteklediği kurum olan ENAT-European Network for Accessible Tourism tarafından yapılan araştırmalara göre Avrupa'da yaşayan yaklaşık 37 milyon engelli ve 120 milyon engelli grubuna giren yaşlı birey bulunduğu belirtildi. Toplam 157 milyon bireyden oluşan bu topluluğun yüzde 74’lük kısmının (116 milyon) seyahat edebilir bireyler olduğu bildirilirken, bu kesimin sadece yüzde 17’lik (20 milyon) kısmının aktif olarak yurt dışı tatiline çıkabildiği kaydedildi. “Engelsiz Turizm” projesinin atıl turizm pazarına hareket kazandıracak önemli bir etken olabileceği gibi, sezon yoğunluğunun düştüğü aylarda da pazarı hareketlendireceği ifade edildi.