AKAYDIN 'ÇALMADIM, ÇALDIRMADIM'

ANTALYA HABER Haber Girişi : 17 Ocak 2014 12:59
AKAYDIN 'ÇALMADIM, ÇALDIRMADIM'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Çağdaş Sanayici ve İşverenler Derneği (ÇAĞSİAD) üyeleri, kentteki çeşitli hemşehri dernekleri ile Alevi Kültür Dernekleri üyelerinin temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.
Beş yılda Antalya’ya önemli hizmetler kazandırdıklarını anlatan Başkan Akaydın, “Şundan emin olunuz ki çalmadım, çaldırmamaya çalıştım. Belediyelerde yolsuzluk girişimleri vardır. Bunları keşfettiğim zaman bizzat üzerine gittim, hatta kendim savcılığa suç duyurusunda bulundum. Hiç birini halının altına süpürmedim. Türkiye’deki en dürüst belediyecilik hizmetlerinin yürütüldüğü belediyelerden birisiyiz” diye konuştu.
TRAMVAY BORCU 750 MİLYON LİRA
Belediyeyi toplamda 1 milyar dolarlık borç yükü ile devraldıklarını ifade eden Başkan Akaydın, her türlü güçlüklere karşın yaklaşık yarısını ödediklerini kaydetti. Kalan yarısının tramvay borcu olduğunu anlatan Başkan Akaydın şunları söyledi:
“Tramvay son derece pahalı ve yanlış bir yatırım. 2028’e kadar Antalya tramvay için 254 milyon Euro borç ödeyecek. Euro’nun 3 liraya çıktığını düşünürseniz, 750 milyon lira sadece tramvaya ödeyeceğiz. Doğru bir yatırım değildir. Tramvayın ulaştığı en üst rakam günde 40 bin kişi iken benim toplamda 11 milyon liraya aldığım 40 otobüs, günde 38 bin kişi taşıyor.”
Antalya’ya iki tür yatırım yaptıklarını anlatan Başkan Akaydın, “Bunlardan ilki yatırım miktarı yüksek olan projeler. Bunlar arasında Akvaryum, Hurma Atıksu Tesisi, Katı Atık Bertaraf Tesisi, cadde düzenlemeleri gibi yatırım miktarı 1 milyon lira ile 103 milyon lira arasında değişen 45 yatırım bulunuyor. Diğer yatırımlarımız ise bedeli yüksek olmayan ancak sosyal getirisi yüksek, insana yönelik, insanı kucaklayan yatırımlarımız. Sanayi Çıraklık Merkezi, öğrenci yurtlarımız, Hasta ve Yakınları Tesisimiz, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerini bunlar arasında sayabiliriz” dedi.
"BEŞ YIL ÖNCE VAAT ETTİKLERİMİZİ YAPTIK"
525 bin ton ile asfalt rekoru kırdıklarının altını çizen Başkan Akaydın şöyle devam etti: “Antalya’nın çok ihtiyacı olan 1/25 binlik plan sözü verdik, yaptık. Ulaşım Master Planı dedik, Ağustos’ta meclisten geçti. Kırcami planını yapacağız dedik. Tüm engellemelere rağmen önceki gün Meclis’ten geçirdik. Kepez-Santral mahallelerinin 30 yıllık mülkiyet sorununu çözeceğiz dedik çözdük. Yakında tapularını dağıtacağız. Bu planları halkla birlikte yaptık. Halkı mağdur etmedik. 5 yıl önce ne vaat ettiysek hepsini yaptık.”
"ÇAMURDAN ELEKTRİK ÜRETİYORUZ, ÇÖPTEN PARA KAZANACAĞIZ"
Cadde düzenlemelerinin esnaf ve vatandaş üzerinde çok olumlu etki yaptığını söyleyen Başkan Mustafa Akaydın, “1 yılda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Akvaryum, önemli bir cazibe merkezi oldu. Hurma Atıksu Tesisi’nin kapasitesini 500 binden 1 milyon 400 bin kişiye yükselterek, atık çamurundan elektrik üreten bir tesis haline getirdik. Kızıllı’da yakında hizmete girecek Katı Atık Bertaraf Tesisi ile çöpünden para kazanan ilk belediye olacağız" dedi.
"100. YILDA RANT TEHDİDİ VAR"
Antalya’nın 100. Yıl alanında yine bir rant tehdidiyle karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken Başkan Akaydın, şunları kaydetti:
“Stadyum inşasına hiç karşı olmadık. Dedik ki stadyumu Antalya’nın arazisini satarak yapmayın. Devlet bütçesiyle, Erzurum, Trabzon, Ankara’da yaptığınız gibi yapın dedik. Antalya’yı satmayın dedik. Stadyumu yaparken, eskiden olduğu gibi ticari alan olarak 40 dönüm yer ayırdılar. Seçim sonrasında bu alana rezidans ya da AVM yapımı gündeme gelecek duyumlarımız vardı. Bunun işaretleri dün ortaya çıktı. TOKİ, Büyükşehir Belediyesi’ni dışarıda tutarak diğer kamu kuruluşlarına burası için ne öneriniz var, biz bir şeyler yapacağız diye görüş almaya başladı. Yani suçlu yakalandı. Bu çok ciddi bir durum. Bu konuda Antalyalının Gezi Parkı’nda olduğu gibi ciddi tepki koyması lazım.”
Başkan Mustafa Akaydın, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı ve önerilerini dinledi.