8 YAŞINDA KİTAP YAZDI

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 05 Ocak 2013 13:01
8 YAŞINDA KİTAP YAZDI
Özel bir kolejde okuyan 8 yaşından ki Yiğit Cem Akkaya yazdığı kitap için imza günü düzenledi .
Bodrum Marmara Koleji 4.sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Yiğitcem Akkaya, altı ay gibi bir sürede "gizemli hayvanlar" adlı 128 sayfalık bir araştırma kitabı yazarak büyük bir başarıya imza attı. Yiğitcem Akkaya'nın kitap tanıtımı ve imza günü, okuduğu okulun toplantı salonunda gerçekleşti. Arkadaşları tarafından yoğun ilgiyle karşılaşan Akkaya, olgun tavırları ise dikkatlerden kaçmadı.

İmza günü nedeni ile masasına oturan ve önce anne ve babası için kitabını imzalayan Akkaya, daha sonra okul arkadaşları için kitapları imzaladı.

Akkaya'nın ailesi, gurur duyduklarını belirterek “Küçüklüğünden beri belgesel izliyor. Hayvanları inceliyor. 7,5 yaşında iken böyle bir karar aldı biz de arkasında durduk. Bir çok ülkedeki hayvanat bahçelerini gezdi. Ve 128 sayfalık bir kitap hazırladı. Şimdi 2. kitabını hazırlamak için çalışmalara başlayacak." dedi.Henüz 8 yaşında olan ve kitap yazan Yiğitcem Akaya yaptığı konuşma ile herkesi kendine hayran bıraktı. Akaya kitabından söz ederek “Kitabımın içinde çeşitli hayvanlar var. Öncelikle hayvanların gurubunu belirledim. Daha sonra o gurubun içindeki hayvanları tanıttım." dedi.

Hayvanların boylarını yaşadıkları alanları, bunun için çok fazla araştırma yaptım. Kitap hazırlarken bilgisayara ve kitaplara bakmaktan neredeyse gözlerim bozuluyordu. Kitabımı hazırlamak için ilk başta fazla bilgi sahibi değildim. Onun için hayvanat bahçelerini gezmekle işe başladım. Ardından doğada gördüğüm hayvanlardan da esinlenerek bu kitabı yazdım. 2. kitabımı da yazmayı düşünüyorum bu yaz. Ama tam olarak ne ile ilgili olacağına karar veremedim. Bir sonraki kitabım belki tarih ile ilgili yazarım belki de hayalimdeki şeyleri yazarım. Hikaye yazabilirim. Kitaplar sadece okumak için değil bilgi öğrenmek için varlar. Ufkumuzu genişletmek için okumak lazım. Kitap okumak insanları daha da çok geliştirir” dedi.

Kendisini okutan öğretmenine de kitap imzalıyan Akkaya arkadaşları ve ailesinden de tam not aldı.
Etiketler : çocuk 8 kitap