4. TRANSANATOLİA RALLİSİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 23 Eylül 2013 09:35
4. TRANSANATOLİA RALLİSİ
Antalya’da yapılan 4. Trasanatolia Rally Raid yarışı sona erdi.
Antalya’da yapılan 4. Trasanatolia Rally Raid yarışı sona erdi. Final töreninde kategorilerinde derece alan yarışmacılar sevinçlerini şampanya açarak kutladı.
19 motosiklet, 23 otomobil ve kamyon olmak üzere toplam 42 araçta 65 yarışmacının katılımıyla gerçekleşen 4. Transanatolia Rally Raid yarışı 7. günün sonunda sona erdi. Yarışmacılar 7 gün boyunca bin 500-10 bin kilometre uzunluğunda Off-Road parkurlarda motosiklet, arazi ve ATV araçlarıyla birlikte zorlu parkurlardan geçtiler. Toplam 2 bin 300 kilometre yol yapan yarışmacılar günde 3 etaplar halinde yarıştı. Yarışmaya farklı ülkelerden katılımın yanı sıra 5’i motosiklet ve 11’i de otomobil ve kamyon olmak üzere 16 Türk ekipte yarıştı. Konyaaltı Beach Park’ta düzenlenen törenle kategorilerinde derece alanlara plaket verildi.
Motosiklet grubunda; 1. İtalyan Pablo Ceci, 2. İtalyan Alessandro Bolturi, 3. İspanyol Juan Pedrero oldu. İspanyol Juan Pedrero aynı zamanda Kemal Merkit ödülünün de sahibi oldu. 4x4 Motor ATV grubunda yarışan ve Bulgaristan’dan gelerek ralliye katılan tek bayan olan Zornitsa Todorova birincilik ipini göğüsledi. 4x4 arazi aracı grubunda 1. Ahmet Merkit, 2. İtalyan Loris Caluhini, 3.Ali Günpay oldu. Kamyon grubunda yarışan İtalyan Marino Muti’de 1. olarak yarışı tamamladı.