'8 ÖLÜ 5 YARALI' ÇATIŞMANIN FAİLLERİ ALANYA'DA YAKALANDI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 09 Ekim 2013 18:28
'8 ÖLÜ 5 YARALI' ÇATIŞMANIN FAİLLERİ ALANYA'DA YAKALANDI
8 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı çatışmaya karıştıkları iddiasıyla aranan ve dün jandarma ve polisin düzenlediği ortak operasyonda Antalya'nın Alanya İlçesinde yakalanan 4 kişi adliyeye sevk edildi.
Diyarbakır Hazro'da, sekiz kişinin öldüğü, beş kişinin yaralandığı silahlı çatışmaya karıştıkları iddiasıyla aranan ve dün jandarma ve polisin düzenlediği ortak operasyonda Antalya'nın Alanya İlçesinde yakalanan 4 kişi adliyeye sevk edildi.
Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde Gani U'nun oğlu ve yeğenleri, PKK'nın silahlı eylemleri başlatmasının yıldönümü olan 15 Ağustos gösterilerine katıldıktan sonra ortadan kayboldu.
Gani U. ailesi haber alınamayan 3 çocuklarının dağa çıkarak PKK'ya katıldığı bilgisine ulaştı. Aile bu durumdan Tekin ailesini sorumlu tuttu. Tekin ailesinden Ö.T'nin BDP'den İl Genel Meclisi üyesi olması nedeniyle çocukları onların yönlendirdiğini iddia etti. Bu nedenle iki aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu sekiz kişi öldü.

JANDARMA VE POLİS ORTAK OPERASYON DÜZENLEDİ
Çok sayıda kişinin de yaralandığı olay sonrası harekete geçen jandarma ve polis, yürüttükleri teknik ve fiziki takibin ardından olaya karıştıkları ileri sürülen G.U., F.U., V.U. ve F.U'nun Alanya'da olduklarını belirledi. Dün zanlıların Öbagöl beldesinde bulunan kız kardeşlerine ait evde saklandıkları istihbaratına ulaşan Antalya İl Jandarma, Alanya İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ve Alanya Emniyet Müdürlüğü timleri, eve operasyon düzenledi. Operasyonda, G.U., F.U., V.U. ve F.U. gözaltına alındı. Akşam saatlerinde yine geniş güvenlik tedbirleri altında Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 4 kardeş, bugün sabah "Kasten adam öldürmek suçundan adliyeye sevk edildi.