3 SURİYELİ MÜLTECİ TARAFINDAN VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ

ANTALYA Haber Girişi : 22 Kasım 2013 08:40
3 SURİYELİ MÜLTECİ TARAFINDAN VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ
Baba olmanın heyecanını yaşamak için Sivas'tan memleketine izine gelen Ferhat İlken 3 gün önce kaybolmasının ardından Suriyeliler tarafından kiralanan bir evde elleri kelepçelenmiş halde ölü bulundu.
Sivas'ta harita teknikeri olarak çalışmakta olan Ferhat İlkem (27) eşi Ebru İlkem'in doğumu için İskenderun'a 15 günlüğüne izine geldi. 15 Kasım Cuma Günü eşi Ebru İlkem İskenderun Devlet hastanesinde ilk çocuklarını dünyaya getirdi.Fakat Ferhat İlkem ilk kez baba olmanın mutluluğunu iki gün yaşayabildi. 17 Kasım Pazar akşamı hastanede yatmakta olan eşinin yanından gece geç saatte ayrılarak İskenderun fener caddesinde oturmakta olan yakının evine gitmek üzere yola çıktı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Pazartesi günü eşi hastaneden taburcu edilirken ailesi Ferhat için emniyete kayıp başvurusunda bulundu.

PİS KOKULAR CİNAYETİ ORTAYA ÇIKARDI
Dün akşam saatlerinde mahalle sakinlerinin pis kokular hissetmeleri üzerine polise haber vermeleri sonucu Muradiye Mahallesi 216 Sokak Numara 6'ya polis ekipleri gittiler. Kapının kırılarak içeri girilmesi sonucu ortaya çıkan manzara dehşet vericiydi. Elleri kelepçelenmiş ağzı bağlanmış ve başına çuval geçirilmiş halde bulunan Ferhat İlkem'in cesedi üç gün içerisinde şişmiş ve kokmaya başlamıştı. Başına vurularak ve boğularak öldürüldüğü tahmin edilen İlkem'in cesedi otopsi için Adana adli tıp kurumuna gönderilirken acı haberle ailesi yıkıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken yapılan araştırmalar neticesinde yaklaşık bir hafta önce evi kiraladıkları belirlenen 3 Suriye vatandaşını gözaltına aldı.

İskenderun devlet hastanesine sağlık kontrolüne götürülen şüpheli Suriyelileri görüntülemek için hastane önünde bekleyen basın mensuplarını yanıltan polisler şüphelileri arka kapıdan çıkartarak basın mensuplarının görüntü almalarını engellediler.
Adana adli tıp kurumundan gelen kardeşinin cenazesini İskendern'da teslim alan ağabeyi Yusuf İlkem kardeşinin eşinin doğumu için Sivas'tan izine geldiğini söyledi. Yusuf İlkem "15 günlüğüne izine geldi eşi doğum yaptı iki gün baba olmanın sevincini yaşayabildi, Akşam fener caddesindeki yakınımızın evine gitmek üzere çıktı bir daha haber alamadık üç gün sonra cesedi bulundu. Öldürüldüğü evde Suriyeliler oturuyormuş polis bize böyle söyledi. Bebeğe dedesinin ismini vermeyi düşünüyorduk sanırım artık Ferhat'ın ismini vereceğiz" dedi. İskenderun devlet hastanesi morgundan alınan Ferhat İlkem'in cenazesi defnedilmek üzere Antakya'nın Sofular köyüne götürüldü. Elleri kelepçelenerek öldürülen Ferhat İlkem'in neden öldürüldüğü Suriyelilerin olayla bağlantısının tam olarak ne olduğu konusunda ise yetkililer bilgi vermekten kaçındı. Üç Suriyeli'nin gözaltına alındığı cinayetin ardından geriye Ferhat'ın sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı videodaki mutlu görüntüleri kaldı.