17 ARALIK OPERASYONUNDA TAHLİYE'LER BAŞLADI

ANTALYA Haber Girişi : 21 Ocak 2014 10:03
17 ARALIK OPERASYONUNDA TAHLİYE'LER BAŞLADI
17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklu bulunan 2 kişi tahliye edildi.
17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan şüphelilerden Muacet Korkmaz ve Emir Eroğlu tahliye edildi. Aylık tutukluluk incelemesi yapan mahkeme iki ismin üzerilerine atılı suçun niteliği, delillerinin lehlerine değişme ihtimali ve tutuklulukta kaldıkları süreyi nazara alarak tahliyelerine karar verdi.

İstanbul 28. Sulh Ceza Mahkemesi 17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan şüphelilerin aylık tutukluluk incelmesini yaptı.

Mahkeme yaptığı incelemenin ardından şüphelilerden Muacet Korkmaz ve Emir Eroğlu Eroğlu‘nun tahliyelerine karar verdi. Şüphelilerin üzerilerine atılı suçun niteliği, delillerinin lehlerine değişme ihtimali ve tutuklulukta kaldıkları süreyi nazara alarak tahliyelerine karar veren mahkeme iki isim hakkında yurtdışı çıkış yasağı koyarak her ayın 2. haftası salı günü, ikametlerine en yakın polis merkezinde imza atmalarını hükmetti.

Mahkeme İşadamı Rıza Sarraf ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan aralarında bulundu 12 şüpheli hakkında ise üzerlerine yüklenen suçun vasıf ve mahiyeti, eylemlerinin gerektirdiği ceza miktarı, tutuklulukta geçirdikleri süre, suç şüphelerinin varlığını gösteren kuvvetli delil bulunduğu ve tutuklama sebeplerinde bir değişiklik bulunmadığından” tutukluluk halinin devamına karar verildi.

TAHLİYE EDİLEN MUACET KORKMAZ VE EMİR EROĞLU ALKIŞLARLA KARŞILANDI

17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan ve mahkemece bugün serbest bırakılan Muacet Korkmaz ve Emir Eroğlu, tutuklu bulundukları Metris Cezaevinden tahliye edildi.

Soruşturma kapsamında yaklaşık bir aydır tutuklu bulunan Muacet Korkmaz ile Emir Eroğlu, tamamlanan işlemlerinin ardından tahliye edildi. Korkmaz ve Eroğlu, cezaevi çıkışında kendilerini bekleyen aileleri ve yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

Tahliyesine ilişkin kısa bir açıklama yapan Muacet Korkmaz, “Haklılığımız ispatlandı. Boş yere bir ay yattık. Allah sebep olanlarda hakkımızı bırakmasın” dedi.

Korkmaz’ın Avukatı Uğur Kaşhan ise “Tahliyeden dolayı çok mutluyuz. Soruşturmanın başından beri müvekkilime isnat edilen tutuklamaya yönelik yasal koşulların oluşmadığını dile getirdik. Gerekli itirazlarımızı yaptık. Bugün müvekkilimin tahliyesine yönelik bir karar çıkmıştır. Dosyada gizlilik kararı mevcut, daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim” diye konuştu.

Aileleri ve yakınları tarafından cezaevi önünde karşılanan Muacet Korkmaz ve Emir Eroğlu, daha sonra buradan ayrıldı.