15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ

ANTALYA Haber Girişi : 15 Şubat 2013 17:31
15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
Abdullah Öcalan’ın yakalanışının 14. yıl dönümü nedeniyle kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’de olaylar çıktı.
Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Keklikpınar Mahallesi’nde karayolunu trafiğe kapatan yüzü maskeli göstericiler, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Olay yerine gelen çok sayıda zırhlı araç; grubu gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermilerle müdahale ederek dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericiler yer yer yola çıkarak araçları durdurmaya devam etti. Ellerinde molotofkokteyli, taş ve demir parçaları bulunan göstericilerden biri de TOMA adı verilen aracı uzun süre tekmeledi.

Dağgöl Mahallesi’nde de yola barikat kuran göstericilere polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti.

Değişik mahallelerde polis ile göstericiler arasında çıkan olaylar devam ediyor.

İSTANBUL'DA "15 ŞUBAT" EYLEMİ

Şişli’de bir grup, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü bahane ederek eylem yaptı.

Alınan bilgiye göre, Şişli Cami Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Çevik kuvvet ekiplerinin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


DİYARBAKIR

Diyarbakır’da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişini bahane eden bir grup, polise taş ve havai fişeklerle saldırdı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirişini protesto eden bir grup, Teğmenler Caddesi üzerindeki Özgür Yurttaş Derneği önünde toplandı. Buradan Koşuyolu’na yürümek isteyen gruba polis önce izin vermedi. Grup ile birlikte gelen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, yaklaşık bir saat emniyet görevlileri ile görüştükten sonra yürüyüş için izin aldı. Yürüyüşe geçen grup, Koyşuyolu Parkı önüne geldi. Koşuyolu Parkı önünde milletvekillerinin konuşması sırasında bir grup genç, Koşuyolu Caddesi’ni trafiğe kapatmaya çalışınca polis ‘Yolu kapatmayın’ anonsu ile uyarıda bulundu. Bunun üzerine grup, polis araçlarına taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis göstericileri biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttı.
Kentin bazı noktalarında küçük çapta olaylar devam ediyor.

VİRANŞEHİR’DE OLAYLAR ÇIKTI: 8 GÖZALTI

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getiriliş yıl dönümünü bahane ederek yapılan gösteride çıkan olaylarda 8 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin yıl dönümünü bahane ederek sabah saatlerinde Şırnak Mahallesi Oğlakçı Yolu üzerinde toplanan bir grup genç, lastikler yakarak, çöp konteynırları yolu trafiğe kapattı. Öcalan lehine slogan atan gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polise PKK yandaşları da taş atarak karşılık verdi. Çıkan olaylarda gözaltına alınan 8 kişi, Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

CİZRE’DE POLİSTEN İZİNSİZ GÖSTERİ YAPAN GRUBA MÜDAHALE

Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle kepenkler açılmazken, izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Olaylarda 2 kişi yaralandı.

Fırın ve eczaneler dışında kepenklerin kapalı olduğu Cizre’de Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle BDP İlçe Örgütü tarafından yürüyüş düzenlendi. Cudi Mahallesi'ndeki taziye evinde kılınan cuma namazı sonrası ara sokaklarda bir araya gelen göstericiler, Nusaybin Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup, İpekyolu Camii mevkisinden E-24 uluslararası karayoluna çıkarak, İdil Caddesi üzerinden Nur Mahallesi'ne geçti. Nur Mahallesi'nden Yafes Caddesi'ne çıkmak isteyen kalabalığa polis izin vermeyince kalabalığın arasındaki yüzleri maskeli bir grup polis zırhlı araçlarına taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis, gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.

İdil Caddesi, Yafes Caddesi, E-24 uluslararası karayolunda taş, çöp konteynırı ve inşaat malzemelerinden yola barikatlar kurup, yolu trafiğe kapatan göstericiler de, TOMA ve polis zırhlı araçlarına molotof kokteyli, ses bombası, hava fişek ve taşlarla saldırdı. Polis gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmada Zeliha Akın (20) ve Mehmet Emin Dayan (9) yaralandı. Yaralılar çevredeki vatandaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çevre il ve ilçelerden çok sayıda TOMA ve polis zırhlı aracının takviye olarak gönderildiği Cizre’de olaylar devam ediyor.

NUSAYBİN'DE "15 ŞUBAT" GERGİNLİĞİ

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü bahane eden gruplar, polis ekiplerine taşlarla saldırdı.

Çağ Çağ Caddesi üzerinden Şirin Bulvarı'na kadar yürüyen kalabalıktan ayrılan bir grup, Ahmet Kaya Köprüsü üzerinde polis ekiplerine taşlarla saldırdı. Yola barikat da kurmak isteyen gruba polis göz yaşartıcı gaz ve basınçlı suya müdahale etti.

İlçede olaylar yer yer devam ediyor.