ANTALYA'DA DÜNYANIN İLK VE TEK SİGARA BIRAKTIRMA FİLMİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 13 Nisan 2014 19:09
 ANTALYA'DA DÜNYANIN İLK VE TEK SİGARA BIRAKTIRMA FİLMİ
Dünyanın ilk ve tek sigarayı bıraktırma filmi 'Bırakmak İstiyorum'un Antalya'daki gösterimini izleyen 550 kişi ile yapılan ankette, 500'ünün sigarayı bıraktığı açıklandı.
Cinemaximum'da gösterime giren ve günde 6 seans gösterilen 97 dakikalık terapi seansını izleyenler düşüncelerini anlattı.  filmi izlemeye girdiğinde klasikleşmiş sigaranın zararlarından bahsedileceğini sandığını, ancak anlatılanın çok daha farklı şeyler olduğunu ve etkilendiğini söyledi. "Meğerse biz sigara içmek için yıllardır bahane üretmişiz. Müthiş bir duyguya kapıldım" dediler.
Filmi izleyenler  gösterimin kesinlikle faydalı olduğunu belirterek, "Çünkü sanılanın aksine, sigara içme nedenlerimiz kendi yarattığımız bahaneler. Yani biz aslında sigaranın zararlı olduğunu biliyoruz. Bunun hepimiz farkındayız. Ama kendi ürettiğimiz bahanelere sığınarak bir türlü sigara içmekten vazgeçemiyoruz. Bu film sayesinde gerçekte neden sigara içtiğimizi anlıyoruz. Hiç bakmadığımız, yaklaşmadığımız, görmediğimiz ama aslında gözümüzün önünde olan gerçekleri fark etmemizi sağlıyor" diye konuştular.