AKAYDIN 2014'ÜN DENİZ SEZONUNU AÇTI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 01 Ocak 2014 14:53
 AKAYDIN 2014'ÜN DENİZ SEZONUNU AÇTI
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, oğlu Ateş'le birlikte 2014 yılının ilk günü Konyaaltı Plajı'nda deniz keyfi yaptı.
- ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN MUSTAFA AKAYDIN, OĞLU ATEŞ'LE BİRLİKTE KONYAALTI SAHİLİNDE DENİZ KEYFİ YAPTI 
- AKAYDIN: 
- "2014'TE ANTALYA'DAN DEĞİL TÜRKİYE'DEN ENDİŞELERİM VAR "
- "KRİZ EKONOMİYE YANSIDI, 2014 ZOR GEÇEBİLİR"
- "BİR YILDIR SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYORUM" 
- " BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLAN PEHLİVANLAR AYNI PEHLİVANLAR"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, oğlu Ateş ile güneşli havayı fırsat bilerek evinin karşısındaki Konyaaltı Plajına geldi. Elinde torununun köpeğini gezdiren Başkan Akaydın, sahilde yürüyüş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Sahile inen Akaydın, torunun köpeğinin yanına gelen kulağı küpeli bir başka köpeği de, 'Belediyenin köpeği bunlar' diyerek sevdi. Başkan Akaydın, ardından oğlu Ateş'le birlikte Akdeniz'in serin sularına kulaç attı. Yaklaşık 20 dakika denizde kalan Akaydın, "Deniz çok güzel. İlk girdiğinizde 10 saniye sabrederseniz. Ondan sonra çıkmak istemiyorsunuz. Deniz çok güzel bütün hemşehrilerimize tavsiye ederim. Antalya'nın bu sıcak havası kıskanılacak bir durum. Çok büyük bir keyif bu" dedi.

KONYALTI SAHİLİNE FRANSIZ MODELİ
Konyaaltı Plajı'nın atıl görüntüsü hakkında açıklama yapan Akaydın, şunları söyledi: "Biz bu sahilin Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yıldır bize verilmesini talep ediyoruz. Maliye Bakanlığı, Milli Emlak ve Deftardarlık üçlüsünden. Siyaseten vermiyorlar. Normalde böyle yerleri Türkiye'de Büyükşehir Belediyesi'nin işletmesi gerekiyor. Burası dünya çapında bir sahil, turistlerin farkında olduğu bir yer. Bugüne kadar burada iyi veya kötü bir işletme vardı. Baki Grubuna teşekkür ediyorum. 14 yıl önce bu plajın halini bilenler bilir. Buraya bir disiplin geldi. Seçimlere 4 ay kala burası yıkıldı. Denize girmeye gelen vatandaşın tuvalet ihtiyacını giderecek bir yer yok. Güvenlik yok. Uygunsuz kullanımlara çok müsait. Bu sahilde 6 mavi bayrak var. Bu şartlarda biz mavi bayrakları kaybetmiş durumdayız. 2014 sezonu kaybedilmiş bir sezondur. Bunun sorumlusu siyaseten, Büyükşehir Belediyesi'ne ya da Konyaaltı Belediyesi'ne devretmeyenlerdir. Bunun ardında da sorumlu bir milletvekili var. Belediyenin bu tür projelerini tıkayan. İsmini vermiyorum. Nereye gitseniz bürokraside karşınıza çıkıyor. Neticede bu sahil Antalyalıların temsilcisi olan Büyükşehir Belediyesi'ne verilirse ve bu belediyenin de başkanı bensem, Cote d'Azur (Güney Fransa'da 5 kilometrelik bir sahil) daha güzel yaparım." 

YENİ YIL MESAJI
Başkan Akaydın, 2014 yılının mesajında ise şunları vurguladı: "Vatandaşlarıma sağlıklı mutlu neşeli yeni yıl dilerken aynı zamanda talansız dolansız ve yalansız bir yıl diledim. Benim en büyük korkum Antalya'dan değil Türkiye genelinde yaşanan siyasi gerginlik ve siyasi yolsuzluklardan. Bu krizi biran önce atlatmamız lazım. Zaten bu ekonomiye yansıdı. İnşallah bundan daha fazla hasar vermez diye düşünüyorum. İnşallah kamuoyu adına bunun sorumlusu olan insanlar ders çıkarır. Yapılması gerekenleri yaparlar. Çünkü Türkiye 2014 üzüntülü günler yaşayabilir."

SEÇİM ÇALIŞMALARI
Seçim çalışmaları hakkında da bilgi aktaran Başkan Akaydın, bir yıldır çalıştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç durmadım. Belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanlığı hizmetleri zaten seçme yönelikte birer çalışmadır. Her gün yeni yerler açtım. Söyleşilere katıldım. Esnafla buluşuyoruz. Ramazan ayında ilçe halkıyla buluştuk. Bir çok ilçemizin yollarını yaptık. Okullara destek verdik. Yani büyükşehirin dışındaki ilçeleri kastediyorum." 

RAKİPLERİNE BAŞARILAR DİLEDİ
Başkan Akaydın, 2009 yerel seçimlerinde yarıştığı diğer partilerin başkan adaylarının 2014'te de aynı isimler olması ile ilgili şunları söyledi: "Kamuoyu böyle bir algıya saplanmakta haklı. Çünkü pehlivanlar aynı pehlivanlar. Sadece yarışma alışkanlığım olan adaylar diyorum ve başarılar diliyorum hepsine. Üç ay sonra göreceğiz, ne olacağını."
Başkan Akaydın, belediye başkan adayları belirlenmeyen diğer ilçelerin adaylarının en geç 15 gün içinde açıklanacağını bildirdi.