INTERNET ve ÇOCUK

 Engin Esenkurt : 'ÇOCUKLAR ve İNTERNET'

Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretimde zorunlu internet seminerleri vermelidir. Bu seminerler ; 1.İnternet'in Kullanımı  2.İnternet'in Faydaları 3.İnternet'in Zararları 4. İnternet'te Sahtecilik başlıkları altında her yıl zorunlu olarak çocuklara verilmelidir. İlköğretim cocuklarının hemen hemen tamamının Facebook, Twitter ve benzeri sosyal paylaşım sitelerine üyelikleri bulunmaktadır. Aileler çocuklarının internet kullanımını kontrol edememekte ve çocukların eğiliminde yanlış sapmalar meydana gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı iyi çocuklar bilinçli öğrenciler yetiştirmek için, internet seminerlerini kesinlikle ivedi olarak vermeye başlamalıdırlar.
Çocuklar internet'ten fayda sağladıkları kadar zarar görmektedirler. İnternet'te hersayfaya ulaşabiliyorlar. Bu sayfalarda zararlı, müstehcen ve sansürsüz haber veya bilgilere yaş sınırı olmaksızın ulaşabiliyorlar. Çocuklar zamanlarının büyük bölümünü internet sayfalarında geçiriyorlar. Bu sayfalar çocuklarda kişilik bozukluğu, anti sosyalleşme, davranış bozukluğu, erken ergenlik ve buna benzer birçok problemi tetikliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklar ve gençler'e bu seminerleri ilköğretimden itibaren heryıl geliştirerek vermelidir.
Daha iyi bir TÜRKİYE için el ele.
 

Engin ESENKURT 

Etiketler : engin esenkurt