TÜRKİYE TEK YUMRUK !

ANTALYAHABER.COM.TR Haber Girişi : 09 Eylül 2015 09:45
TÜRKİYE TEK  YUMRUK !
Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülkenin doğusundan batısına kadar her yerde teröre tepki vardı. Ellerinde al bayraklarla sloganlar atan gruplar, HDP binalarına yürüdü.
ANTALYA

Antalya’da akşam saatlerinde terör olaylarını protesto etmek isteyen 2 bin kişilik bir grup yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından ikazlara rağmen dağılmayan ve HDP Antalya İl binasına girerek binaya Türk Bayrağı asmak isteyen grup ile çevik kuvvet arasında arbede yaşandı. HDP binasına girmelerine izin verilmeyen kalabalığa polis biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda birçok kişi gözaltına alındı.

HDP binasına Türk Bayrağı’nı astılar

HDP il binası önünde akşam saatlerinden gece yarısına kadar bekleyen ve sık sık sloganlar atan grup, HDP binasına Türk Bayrağı asma isteklerini yineledi. Uzun süreli görüşmeler ve uyarıların ardından bayrağın asılmasının ardından olaysız bir şekilde dağılacakları yönünde söz veren grup, içlerinden seçtikleri bir temsilciye Türk Bayrağı’nı verip HDP il binasına gönderdi. HDP İl binasının çatısına çıkan kişi bayrağı çatıdan astı.

Türk Bayrağı’nın asılmasının ardından kalabalık dağılmaya başladı.

İZMİR

İzmir Gündoğdu Meydanın’da toplanan bir gurup taksiciler otomobilleriyle konvoy oluşturarak, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez.' sloganları eşliğinde, terörü ve son günlerde gelen şehit haberlerini protesto ettiler.

Saat 20:30 sıralarında Gündoğdu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 taksici, otomobilleriyle konvoy oluşturarak klaksonlar eşliğinde İzmir caddelerinde tur attılar. Yolda seyir halinde olan diğer sürücüler de korno çalarak taksicilere destek verdi.

Aliağa

Aliağa Ülkü Ocakları’nın çağrısı üzerine 8 Eylül Salı günü Saat 18.00 sularında Aliağa Demokrasi Meydanı’nda toplanan halk, kortej halinde sloganlar atarak Aliağa caddelerini baştan başa katetti.
Aralarında çok sayıda yaşlı, çocuk ve kadınlarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla şehitlere sahip çıkarak, attıkları sloganlarla teröre tepkilerini dile getirdi.

Aliağa’yı “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Vatan Sana Canım Feda”, “Askere Uzanan Eller Kırılsın”, “Polise Uzanan Eller Kırılsın”, “Kahrolsun PKK”, sloganlarıyla inleten katılımcılara esnaf ve çevredeki binaların balkonlarına çıkan vatandaşlar da alkış ve bayraklarıyla destek verdi.
Yürüyüşün sonunda tekrar Aliağa Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek adeta tek yürek olan vatandaşlar, şehitlere saygı için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okudu. Düzenlenen yürüyüş katılımcıların protesto alkışlarıyla olaysız bir şekilde sona erdi.
Yürüyüşün ardından bir çok vatandaş Türk bayrakları ile donattıkları otomobilleriyle gece geç saatlere kadar Aliağa caddelerinde korna çalarak konvoy halinde dolaştı.

Yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; “Güvenlik kuvvetlerimize yapılan hunharca, haince saldırıyı lanetliyoruz” ifadesini kullanan Aliağa Ülkü Ocakları Başkanı Adem Ören, “Yapılan bu hain saldırılar bölünmez vatan toprağımıza, birliğimize, Cumhuriyetimize yapılmıştır. Kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyoruz. Şehit analarımız bilsinler ki; tek bir şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bu vatan hepimizindir. Ve asla bölünemez. Vatan hainleri çirkin emellerine asla ulaşamayacaklardır. Biz Ülkü Ocakları olarak son bir ferdimiz kalana kadar bu mücadelenin içinde olacağımızı tekrar, tekrar hainlere hatırlatırız” diyerek yürüyüşe katılım gösteren ve destek veren tüm Aliağalılara teşekkür etti.
 

Tire

İzmir’in Tire ilçesi, teröre karşı tek yürek oldu. 6 bini aşkın Tireli vatandaş, Teröre Lanet ve Şehitlere Sahip Çıkma Eylemi Ortak Platformu’nun düzenlediği protesto yürüyüşünde bölücü PKK terör örgütüne lanet yağdırdı. AK Parti, CHP, MHP, DP, ADD, Esnaf, Ziraat ve Ticaret Odaları, Süt Kooperatifi, Tire Kültür Derneği, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikaları ile Teira Riders Motosiklet Grubu’nun oluşturduğu ortak platformun çağrısı ilçede yankı buldu. Türk Bayraklarıyla donatılan ilçede gün boyu hummalı hazırlıklar yapıldı. 20.30’da Şehitler Parkı önünde toplanan binlerce vatandaş, İstasyon caddesi boyunca “Kahrolsun PKK”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne yürüdü. Korteje, evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Şehitler anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Teröre lanet yağdı!

Teröre Lanet ve Şehitlere Sahip Çıkma Eylemi Ortak Platformu’nun basın açıklamasını ise Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük okudu. Açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi. “Yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşadığımız topraklarımızda 30 yıldan buyana halkın birlikte barış içinde yaşama iradesi yok sayılarak, bölünme senaryoları yazılıyor. Eli kanlı terör örgütü PKK, yine kalleşçe yöntemler ile kaos ortamı yaratmak için her gün vatan evlatlarımızı şehit etmektedir. Öncelikle vatanımızın birliği ve beraberliği için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin, gencecik fidanlar devrilmesin. Ülkemizde barış ve kardeşlik hakim olsun. Tasması dış güçlerin elinde olan terör örgütü ülkemizi kaos ortamına sürükleyip, kardeşi kardeşi kırdırtmaya çalışmaktadır. Bu süreçte en önemli görev, başta siyasi mekanizmalar olmak üzere biz sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir. Teröre karşı kararlı bir beraberlik sergilenmesi gerekmektedir. Atatürk ve aziz Türk Milleti’nin büyük bedeller ödeyerek kurduğu Cumhuriyetimizi yıkmaya dünyadaki hiçbir terör örgütünün gücünün yetmeyeceğini, birlik ve beraberlik içinde tüm dünyaya ilan ediyoruz. Türkiye’nin üniter yapısını ve ulusal bütünlüğünü hedefleyen ayrılıkçı teröre karşı barış içinde bir arada yaşamak için birey ve kurumların hep birlikte mücadele etme çağrısını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. Farklı düşünsek de, söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır.”

HDP'yi protesto ettiler!

Mitingin ardından, HDP Tire İlçe Merkezi önünde toplanan bir grup, PKK aleyhine sloganlar attı. İlçe binasına girmek isteyen gruba Çevik Kuvvet polisleri biber gazıyla müdahale etti. Öfkesi bir türlü dinmeyen kalabalık parti binasının camlarını attıkları taşlarla kırdıktan sonra HDP ilçe merkezine Türk Bayrağı astı, parti tabelasını indirdi. Olaylar emniyet güçlerinin çabalarıyla büyümeden önlendi. 

YOZGAT

Yozgat Terminal yanından başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlanan “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşüne ellerinde bayraklarla katılan vatandaşlar, tekbirler getirerek ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı'nda ise saygı duşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman yaptığı konuşmada, PKK terör örgütü üyeleri tarafından tarafından Dağlıca’da 16 kahraman askerin şehit edilmesi ve daha sonra Iğdır’da 14 vatan evladımızın acı haberi yüreklerimizi dağladığını belirterek, “Terörün dili, dini, olmadığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Bu bağlamda. terörü palazlandıran, meşrulaştırmaya çalışan ve teröre sessiz kalanlarda en az teröristler kadar suçludur, aşağılıktır. Türk Milleti terörün yayılmasına fırsat veren siyasetçileri, terörü meşrulaştırmaya çalışan yazarları, teröre yardım ve yataklık eden yerli ve yabancı bütün unsurları hafızasında tutacak ve hesapların görüleceği günü sabırsızlıkla bekleyecektir. Milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden herkes bu ihanetin bedelini de ödeyecektir. Türk milletinin sabrını sınayanlar, gücünü test edenler mukadder yenilgileriyle muhakkak yüzleşecektir. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar niyaz ediyoruz. Ölümün bir kez olduğunu düşünerekten bu ölümü de vatan, millet, bayrak uğrunda olmasını da cenabı haktan niyaz ediyoruz. Canımız tende olduğu müddetçe hatıralarını yaşatacağımıza ve intikamlarını muhakkak alacağımıza dair söz veriyoruz. Büyük Türk Milleti’nin baş sağ olsun” dedi.

Yürüyüşe Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da katıldı. 

NİĞDE

Niğde Ülkü Ocakları'nın organize ettiği yürüyüşe MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, MHP İl Başkanı Ali Güngör, Ülkü Ocakları Başkanı Haydar Şentürk, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ülkü Ocakları Başkanı Haydar Şentürk, yürüyüşte yaptığı konuşma sonrasında tekbirlerle Niğde Şehitliği'ne yüründü. Yürüyüşte Niğdeliler ‘Şehitler Ölmez Vatan bölünmez, Her Türk Asker Doğar, Her şey Vatan İçin, Ülkücüler burada PKK nerede’ sloganları atarak yürüdü. Yürüyüşte, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde evinde şehit edilen Polis Memuru Okan Acar’ın annesi Zehra Acar ve kardeşleri de Okan Acar’ın mezarı başında dua etti.

Şehitlikte okunan Kuran-Kerim sonrasında kalabalık grup tekrar Cumhuriyet Meydanı'na döndüğü sırada grup Yeni Çarşı'da bulunan HDP binasına saldırmak istedi. Ancak polis ekipleri HDP binasının bulunduğu sokağın tüm giriş ve çıkışları kapattı. Uzun süre polislere direnen kalabalığa biber gazı ile müdahale edildi. Müdahaleye rağmen dağılmayan gruba Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, MHP İl Başkanı Ali Güngör ve MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram sırasıyla sakinleştirmek istedi. Polis ekiplerinin bölgede bekleyişleri sürüyor.

MERSİN

Protesto eylemi, kendiliğinden toplanan kalabalık grubun Yeni Mahalle köprü başında toplanmasıyla başladı. Kalabalık grup ellerinde Türk Bayrakları'yla Yarenlik alanı takiben devam eden yürüyüş sırasında sık sık tekbir getirdi. Grup Caminur mahallesinde bulunan HDP İlçe binasına saldırmak istedi. Önlem alan çevik kuvvet ekipleri, öfkeli gruba biber gazıyla müdahale etti. Polisin uyarılarına rağmen eylemini uzun süre sürdüren grup, daha sonra toplu halde sloganlar eşliğinde HDP binasına yakın bir yerde beklemeye başladı.

Grubun sakin olmasını ve yasadışı bir eylemde bulunmamalarını isteyen İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, gruba sağduyulu davranıp polis ekiplerinin işini zorlaştırmamalarını istedi. Bu sırada polis panzerin üzerine çıkan bir genç elindeki Türk Bayrağı'nı panzere astı. Daha sonra panzerin üzerine çıkan bir kişi megafonla dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Olayın yaşandığı bölgeye gelen Belediye Başkanı Şevket Can, grubun sessiz sakin bir şekilde dağılmaları konusunda uyarıda bulundu.

Polise yardımcı olunmasını isteyen Başkan Can, ”Türkiye’de şehitlere sahip çıkılarak güzel bir mesaj verildi. Bu ülke sahipsiz değil. Bu ülkede bizler polisimizi, jandarmamızı seven insanlarız. Milliyetçiliğe inanıyorsak, polisimizi zor durumda bırakmayacağız. Diğer insanlar polise taş atıyorsa biz polisimizin yanında olduk yanında da olmaya devam edeceğiz. Biz vatanımızı, bayrağımızı ,dinimizi, kitabımızı seven insanlarız. Biz Tarsus'umuzu memleketimizi seviyorsak, herkes birazdan İstiklal Marşımızı okuyup, güzel bir şekilde evine gidip istirahatini yapacak. Bu saatten sonra herhangi bir olaya karışan herhangi bir bireysel olarak hareket eden kendisini bağlar. Biz burada birlik ve beraberliği sağlamak için, kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmek için çalışıyoruz. Bizim belediye başkanı olarak sadece görevimiz yol yapmak, park yapmak değil. Tarsus’ta yaşayan bütün insanlarımızı huzurlu bir şekilde rahat bir ortamda yaşamasını sağlamak için çalışıyoruz. Çocuklarımıza ve evlatlarımıza yaşanılabilir bir şehir bırakacağız. Ama bunu sizlerle beraber yapacağız. Bize düşen görev yanlış yapanlar olacaktır, yanlış yapan arkadaşımıza izin vermeyeceğiz. Biz polisimizi seviyoruz, polisimizi zor durumda bırakmayacağız. Polisimiz her gün 16 saat çalışıyor. Her gün 16 saat çalışan devletimizi, milletimizi, bayrağımızı, bizleri koruyan polisimizi zor durumda bırakmayacağız. Şimdi Ali Bağrık Başkan Yardımcımın eşliğinde hep birlikte İstiklal marşımızı okuyup ,şehitlerimize Fatiha okuyup dağılacağız” dedi.

Belediye Başkanı Şevket Can’ın konuşmasının ardından İstiklal Marşı'nı ve sonrasında Fatiha okuyan grup sloganlar atarak dağıldı. Olaylar nedeniyle polis, kent genelindeki önlemlerini arttırdı.

İSTANBUL

Maltepe

Maltepe Meydanı’nda toplanan on binlerce vatandaş, teröre tepki için pankart açıp slogan attı. MHP Maltepe İlçe Başkanı Ömer Lefzan'da kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Lefzan konuşmasına Büyük Türk Milleti 13 yıllık açılım sürecinde geldiğimiz nokta ortada. Evlatlarımız kuduz itler tarafından parçalanmakta ve Devlet şehitlerini bile çatışma bölgesinden alamaz hale gelmiştir. Devlet otoritesi ortadan kalkmış, vatan evlatları, itlerin insafına bırakılmıştır. Ülkede iç savaş çıkartmaya çalışan taşeronlara müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Lefza’nın konuşmasının ardından kalabalık Bağdat Caddesi güzergahından Askerlik Şubesine kadar yürüdü. Protesto sırasında vatandaşlar evlerinin balkonundan sürücüler ise otomobillerinden klakson çalarak eyleme destek verdi.

GİRESUN

Giresun Debboy mevkiinde toplanan vatandaşların Atatürk Meydanı'na kadar yürümesinin ardında araçlarına Türk Bayrağı asarak ve korna çalarak terörü lanetleyen dolmuşçular, yağan yağmura aldırmaksızın ilk önce İl Jandarma Komutanlığı'na daha sonra ise İl Emniyet Müdürlüğü önünde saygı duruşuna geçip İstiklal Marşı okudular. Okunan İstiklal Marşı'nın ardından slogan atan dolmuşçular yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

MANİSA

Salihli’nin ana caddelerinde yaklaşık 2 saat yürüyerek terörü protesto eden grup, daha sonra Salihli Belediyesi hizmet binası arkasında toplandı. Terör örgütünü lanetleyen sloganlar atan grup daha sonra Akgül İşhanı’nda bulunan HDP İlçe Teşkilatı’na taş attı.

Kalabalığın artması üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba TOMA aracı ile müdahale edildi. Olayların devam etmesi üzerine MHP’li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ve MHP’li yöneticiler, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

Kalabalığa dağılmaları yönünde uyarılarda bulunan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Ülkücü, yasalara, kanunlara uygun bir şekilde tepkisini verecek, Salihli halkı da sizlere böyle güvenecek. Lütfen dağılın” şeklinde konuştu. Daha sonra kalabalık PKK aleyhine slogan atarak Ülkü Ocakları İlçe Binası önüne kadar yürüdü.

ESKİŞEHİR

Şehrin çeşitli noktalarında toplanan yüzlerce vatandaş, Üniversite Caddesi'nde bulunan bir alışveriş merkezi önünde geldi. Burada bir süre sloganlar atan grup, Türk Bayrakları'yla süslenmiş araçlar eşliğinde yürüyüşe geçti. İsmet İnönü Caddesi'nde yürüyen grup, burada çevredeki vatandaşların da katılımıyla şehitler için saygı duruşunda bulundular. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan ve tekbirlerle beraber tekrar yürüyüşe geçen grup, polisler eşliğinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı binası önüne geldi. Burada İstiklal Marşı’nı okuyan grup, tekrar Üniversite caddesi istikametine doğru yürüyerek olaysız şekilde dağıldı.

Son dönemlerde art arda gelen şehit haberlerinin ardından protestolar devam ederken Eskişehir’de bulunan eğlence mekanları da kepenk indirdiler. Hoşnudiye mahallesi Vural sokakta bulunan bar, restoran ve kafe gibi işletmelerde müzik yayını yapmazken artan olayları kınadı.