TURİSTİK HIRSIZ YAKALANDI

SPOR Haber Girişi : 16 Temmuz 2014 10:00
TURİSTİK HIRSIZ YAKALANDI
Antalya ve Muğla’da, yabancı ve yerli vatandaşları soyduğu iddia edilen hırsızlık zanlısı, Kaş Jandarma Ekipleri tarafından yakalandı.
Antalya ve Muğla’da, yabancı ve yerli vatandaşları soyduğu iddia edilen hırsızlık zanlısı, Kaş Jandarma Ekipleri tarafından yakalandı.
Antalya’nın Kaş ilçesi Kalkan Mahallesi’nde yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Kontrol sonrası aracı süren M. O. (19) isimli kişinin, hırsızlıktan birçok sabıkası bulunduğu ve aranmakta olduğu öğrenildi.
Şahsın aracında yapılan aramada, 2 adet bilgisayar, 2 adet fotoğraf makinası,6 adet üst model cep telefonu, hırsızlık için kullandıkları 2 adet tornavida ile 1 adette gözlem için kullandıkları dürbün ele geçirildi. Olay yerinde yapılan sorgu sonrası M.O’nun Kalkan mahallesinin Kızıltaş mevkiinde kaldığı bölgeye giden ekipler, burada da 3 adet cep telefonu, çok sayıda bayan çantası, yatıp kalkmak için kullandığı plaj şezlongu, battaniyeler ve bir araba anahtarı ele geçirildi. Anahtarın 15 gün önce Kalkan’da çalınan bir otomobile ait olduğunu tespit eden ekipler aracın saklandığı yeri bularak sahibine teslim ettiler.
3 VİLLA SOYMUŞLAR
Olay yeri inceleme ekibinin hırsızın kaldığı ormanlık alanda yaptığı titiz çalışma sonrasında da ele geçirilen parmak izi ve DNA örneklerinden yola çıkan Jandarma geçmiş dönemde yapılan 3 villa hırsızlığının da M.O. ve arkadaşı M.B. tarafından yapıldığı bilgisine ulaştı. Yakalanan M.O 'nun Kalkan'daki 3 villanın soyulması olayına karıştığı yapılan sorgulama sonucunda ortaya çıktı.
TÜRK JANDARMASI İNGİLİZ POLİSİNDEN DAHA HIZLI
Azılı hırsız M. O’nun aracından çıkan 1 bilgisayar,1 fotoğraf makinası, 1 adette cep telefonunun, Kalkan Kalamar mevkiinde bir villada kalan Nigel Anthony Denby isimli İngiliz turiste ait olduğu anlaşıldı. Eşyalarının bulunmasından ve eksiksiz teslim edilmesinden dolayı büyük sevinç yaşadığı gözlenen İngiliz vatandaşı Denby, “İngiltere'de hırsızlık ihbarları olunca polisin 3 günde ancak gelebiliyor. Türkiye'de ise Jandarma daha hızlı. Aynı gün ihbarımız sonucu yanımıza gelip bize yardımcı olabilmek için yoğun bir çalışma yürüttü. Bugün de hırsızı yakalayıp eşyalarımı eksiksiz olarak bana teslim ettiler. Bir kez daha Jandarmaya teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Şahıslarla ilgili yapılan araştırmada aynı şahısların Muğla'nın Fethiye ilçesinde de çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edildi. M. O. Yapılan işlemlerin ardından savcılığa sevk edildi. Diğer hırsız M.B.'nin yakalanması için Jandarmanın aramalara devam ettiği bildirildi.