RUSLAR "KRALİÇE AŞK" OYUNUNU ANTALYALILARLA BULUŞTURDU

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 03 Mart 2014 14:19
RUSLAR
Antalya'nın Rusya'daki kardeş şehri Omsk Belediyesi, Nazım Hikmet'in "Ferhat ile Şirin" oyunundan esinlenerek yazılan "Kraliçe Aşk" oyununu Antalyalılarla buluşturdu.
AKM'de sahne alan Rus tiyatrocular izleyicilerden büyük alkış aldı. 
Özel bir kültür etkinliğine imza atan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Rusya'daki kardeş şehri Omsk Belediyesi, usta şair Nazım Hikmet'in kaleme aldığı "Ferhat ile Şirin" adlı oyunundan uyarlanan "Kraliçe Aşk" adlı tiyatroyu, sanatseverlerle buluşturdu.
Omsk Belediyesi Drama Tiyatrosu tarafından büyük bir başarıyla sergilenen oyun Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda sahnelendi. Oyuna Antalya'da yaşayan çok sayıda Rus vatandaşı ile Antalyalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Halka açık ücretsiz olarak sahnelenen gösterim öncesinde AKM fuaye alanında Nazım Hikmet'in o dönemde Omsk Belediye Tiyatrosu'ndaki çalışmaları ve oyunun prova süresince çekilmiş özel fotoğrafları sergilendi. Gösterim sonunda Rus oyuncular davetliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek salonu dolduran izleyicilere teşekkür ederek Kardeş şehirlerle yürütülen Kültürel faaliyetlerin önemine değinerek, Omsk Belediyesi'ne teşekkür etti.
Etiketler : RUSLAR