ANTALYA MECLİSİNDE ZENNE TARTIŞMASI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 12 Eylül 2014 12:13
ANTALYA MECLİSİNDE ZENNE TARTIŞMASI
Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda “zenne” tartışmaları yaşandı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) konferans salonunda toplandı. Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde daha önceleri doluluk oranına ulaştığı gerekçesi ile defne kapatılan Uncalı Kent Mezarlığı’nın yeniden defne açılması gündeme getirilirken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuyla ilgili olarak, “Her gün en az beş kişi bizzat bana defin konusunda telefon açıyor. En iyisi burayı define açalım, dolunca bakarız durumuna” dedi.
Meclis üyelerinin onayıyla Uncalı Kent Mezarlığı yeniden defin hizmetine açılmış oldu.

“DAVUTOĞLU’NUN BAŞBAKAN OLMASI ANTALYA İÇİN BÜYÜK ŞANS”
AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar söz alarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşlerini belirtti. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olmasının Antalya için büyük bir şans olduğunu belirten Bayraktar, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun bir nevi Antalyalı olması bizim için bir şanstır. İnşallah bütün bu değerleri bu millete enerji olarak millete geri çevireceğimizi düşünüyorum. Muhalefet partisi bir genel kongre yaptı ve Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ANSAN KÜLTÜR VE SANATTAN UZAK, ÇAY OCAĞINA DÖNDÜ”
CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya’nın Antalya Sanatçıları Derneği (ANSAN) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) son durumu hakkındaki kaygılarına ilişkin ise Türel, Antalya Sanatçılar Derneği’nin yerinin kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunması için tahsis edildiğini ancak çay ocağına döndüğünü belirterek, "ANSAN, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi konulardaki hassasiyetimi herkes çok iyi bilir. ANSAN’ı mevcut yerinde koruyan bendim. Benden sonraki süreçte ANSAN’a kültürel ve sanatsal faaliyetler yapmak üzere yapılan tahsise rağmen burayı bir çay ocağına döndürmeleri ve hiçbir faaliyet yapılmaması alanın amacına yönelik kullanılmadığını ortaya çıkarmıştır. Bizler de gazi ve şehit çocuklarına burs sağlamak adına orada yeni bir yapılanma düşündük. Keşke ANSAN orada üzerine düşeni en iyi şekilde yapsaydı bizde bu duruma gelmeseydik. Özel İdare binasının yıkılması ile orada çok güzel bir alan açılmıştır. Orada sadece ÇYDD değil, oradaki tüm tesis ve üniteler halkın açık bir park olarak kullanımına sunulacaktır. Bunu siyasi bir tartışmaya dönüştüren ben değilim. Ben işimi yapıyorum ve en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Orada ÇYDD’yi koruyacağız diye halkı çok güzel bir park projesinden mahrum bırakamayız” diye konuştu.

“ŞEHR-ÜL EMİN DEĞİL, ZENNEDİR”
Büyükşehir meclisinde seçimlerden sonra her ay gündeme gelen partiler arası geçiş tartışmaları Eylül ayı meclisinde de gündeme oturdu. MHP’den Finike Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra AK Parti’ye geçen Kaan Osman Sarıoğlu’na MHP sıralarından sert eleştiriler geldi. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Türel’e, “Sayın Başkan size bir soru sormak isterim. Siz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanısınız, yani Şehr-ül Emin'siniz. İlçe belediyelerini AK Parti’li, MHP’li ya da CHP’li diye hizmet ayrımı yapıyor musunuz, yapacak mısınız? Yoksa yaptınız mı?” dedi.
Bunun üzerine Türel, “Ben bu ayrımı yapmayacağımı seçildiğim gün söyledim. 5 sene boyunca tarafsız kalacağımı ifade etmem için bana fırsat verdiğiniz için Selçuk Bey’e de teşekkür ettiğimi ifade etmek isterim” diye konuştu.
Bunun üzerine parti değiştiren Finike Belediye Başkanı Sarıoğlu’na seslenen Senirli, “Bir belediye başkanımız hizmet alamadığı için AK Parti’ye geçmiştir. Basın açıklamasında da öyle demiştir. Belediye başkanları Şehr-ül Emin’dir. Onların sözüne güvenilir. Ben MHP’den AK Parti’ye geçen Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu’na Şehr-ül Emin değil, bir zenne olduğunu söylemek isterim. Kim nereye geçecekse geçsin de artık bu meclis halka hizmet etsin. Bir an önce karar versinler ve herkes yerini bulsun” dedi.
Senirli’den tartışmanın seviyesini düşürmemesi ricasında bulunan Türel, “Siyasi yaşamda parti değiştiren sadece Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu olmayacaktır. Bunu zennelikle suçlayamayız. Bunu dolayısıyla daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Bizden giden arkadaşlarımız da var. Bizden giden arkadaşlarımızı da korumayı biz görev bildik” dedi.
Meclis toplantısı, tartışmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.