KONYAALTIN'DA ORMAN YANGINI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 05 Temmuz 2014 11:17
KONYAALTIN'DA ORMAN YANGINI
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 500 metrekarelik alan zarar gördü. Konyalltı İlçesi Altınkum Mahallesi sınırları içindeki ormanlık alanda duman yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi.
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 500 metrekarelik alan zarar gördü.
Konyalltı İlçesi Altınkum Mahallesi sınırları içindeki ormanlık alanda duman yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede alevlerin yükseldiği yangına önce, ormanlık alanın yakınında bulunan Konyaaltı Belediyesi arazözleri müdahale etti.
Yangına Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 arazöz, yangın söndürme helikopteri ve uçağı ile yangına müdahale etti. Helikopter ve uçağın zamanında müdahalesi ile yangın büyümeden söndürüldü.
Yangında 500 metrekarelik alanda bulunan kızılçam ağaçları zarar gördü. Söndürme çalışmalarını belediye çalışanları meraklı bakışlarla izledi.
Yangının ormanlık alanda yaşayan bir mekan şahıslar tarafından çıkarıldığı üzerinde duruluyor.
"NEDEN ÇIKTIĞI TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"
Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik yaptığı açıklamada, "Şu an yangının neden çıktığı tespit edilmeye çalışılıyor. Şu an ne kadar alan yandı bilmiyorum. Ekiplerimiz seri şekilde kontrol altına aldı" dedi.
"ALEVLERİ GÖRÜNCE İÇİMİZ YANDI"
Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısında yangın haberi aldığını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, "Alevleri gördüğümüzde içimiz yandı.Alevler çam ağaçlarının boyunu geçti. Bütün ekiplerle beraber yangına müdahale edildi. Uçak ve helikopterle de. Kısa sürede kontrol altına alındı. Rüzgarın olmaması bizim için bir avantajdı. Rüzgar olsaydı belediyemizden bir tarafımızdan deniz görürken, diğer taraftan ormanı göremeyecektik" şeklinde konuştu.