İSTANBUL 2020 YAZ OLİMPİYATLARI !

ANTALYA Haber Girişi : 08 Ocak 2013 11:18
İSTANBUL 2020 YAZ OLİMPİYATLARI !
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi İstanbulun 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlarına adaylık kitabı Uluslararası Olimpiyat Komitesine teslim edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, TMOK Başkanı Uğur Erdener ve 2020 İstanbul Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat'tan oluşan heyet, İsviçre'nin Lozan şehrindeki IOC Genel Merkezi'nde gerçekleşen törende İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na adaylık kitabını, IOC Olimpiyat Oyunları Direktörü Gilbert Felli ve IOC Aday Şehirler Direktörü Jacqueline Barrett'e verdi.

Törene, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yavuz Çelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder de katıldı.
IOC yetkililerinin, İstanbul'un adaylığının çok önemli olduğunu söylediği, çaba ve kararlılığından dolayı TMOK'ye teşekkür ettiği törende, İBB Başkanı Topbaş'ın, İstanbul ve Türkiye adına tarihi bir gün yaşandığını ifade ederek, ''Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu. İlk defa oyunlara ev sahipliği yapmak, yakın gelecekte 100. yaşını kutlayacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin en göze çarpan başarılarından birisi olacaktır” dediği bildirildi.

Diğer adaylardan Japonya'nın başkenti Tokyo'nun kitabının, 2020 Tokyo Adaylık Komitesi Başkanı Masato Mizuno ve beraberindeki heyet tarafından teslim edildiği, İspanya'nın başkenti Madrid'in ise adaylık kitabını TSİ 15.00'de vereceği bildirildi.

Başvuru kitabında, aday şehirlerin; spor komplekslerinin imar planları, bütçe, finansal garantiler, güvenlik, konaklama, ulaşım gibi konulardaki projeleri yer alıyor. Prosedüre göre IOC Değerlendirme Komisyonu'nun başındaki Büyük Britanyalı Craig Reedie, Mart ayında aday şehirleri ziyaret ettikten sonra üyelere, Haziran ayında bir rapor sunacak. IOC, 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak şehri, 7 Eylül'de Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de yapılacak yıllık toplantıda açıklayacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.