GENCER: "KUPADA YARI FİNALE KALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

ANTALYA Haber Girişi : 13 Şubat 2014 14:31
GENCER:
Medical Park Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, taraftarların neden olduğu kötü tezahüratlarla ilgili olarak, kimsenin bu şehri futbolsuz bırakmaya hakkının olmadığını söyledi.
Ziraat Türkiye Kupası'nda lider olarak yarı finale kalmanın mutluluk verici olduğunu belirten 
Gencer, "Tabi ki her şeyden önce bütün takımı ve teknik heyeti kutluyorum. Gruplara başladığımız zaman final oynamak istiyorduk. Dün akşam itibariyle yarı finale kaldık. Tabi grup lideri olarak kalmamız Galatasaray'ın da önünde olmak bizim için büyük bir mutluluk. Her şeyden önce dün akşam itibariyle kupayı rafa kaldırdık. Kupada yeni rakibimiz olan Eskişehirspor ile ilk maçımız mart ayında. Şimdi tamamen lige konsantre olduk. Geçen yıl kısıtlı bir kadromuz vardı ve çok sakatlık yaşadık. Bu sene hiçbir sakat vermeden ve yeni transferlerin hepsinin takımla kaynaşmasını sağlayarak kupadan çıktık. Bu da hem takımımız için hem şehrimiz için iyi bir şey oldu diye düşünüyorum. Şu an tamamen lige konsantre olacağız" dedi.

"YUKARILARA ÇIKMAK İSTİYORUZ"
Takımın günü izinli geçireceğini hatırlatan Gencer, iyi oyunlarını sonuçlara yansıtarak ligde üst sıralara çıkmak istediklerini ifade etti. 
Başkan Gültekin Gencer, "Bugün takımımız izinli, yarından itibaren Galatasaray maçı hazırlıklarına başlayacağız. Tabi dünkü maçın dışında pazartesi günü hava daha farklı olacaktır. Kazanmaktan başka şansımız yok. Antalyaspor'un da bu şu son yenildiğimiz Gaziantepspor maçında oynadığımız futbola baktığımızda takım artık gerekli kaynaşmayı sağladığı gibi takım olgusunu oluşturmuş güzel futbol oynuyor. Güzel futbolunu da artık bundan sonraki süreçte hızla bulunduğumuz bölgeden uzaklaşarak yukarılara kadar çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"KİMSENİN BU ŞEHRİ FUTBOLSUZ BIRAKMAYA HAKKI YOK"
Taraftarın olduğu kötü tezahüratlar nedeniyle ceza aldıklarını vurgulayan Medical Park Antalyaspor Kulüp Başkanı Gencer, kimsenin bu şehir futbolsuz bırakmaya hakkının olmadığını söyledi.
Başkan Gültekin Gencer, "Bizim Galatasaray'la yaptığımız kupa maçına gelinceye kadar seyirci olarak ve Antalyaspor olarak hiçbir ceza almadık kötü tezahüratla ilgili. Sezona son derece iyi başladık ve belli bir noktaya geldik. Galatasaray maçından sonra iki tane maçta üst üste 40'ar bin lira Gaziantepspor maçı dahil ceza aldık. Bundan sonra bunun affı yok. Cezamız Gaziantepspor maçında sıfırdan başladı. Sıfırdan başlamamış olsaydı. UEFA'nın talimatı doğrultusunda 80 bin lira çift katı ceza ödeyecektik. Bundan sonraki her ceza katlanacak ve neticesinde saha kapatmaya kadar gidecektir. Böyle bir kadroyu böyle bir şehri futbolsuz kimsenin bırakmaya hakkı yok. Artık tepkilerin küfürsüz olmasını hepimizin algılaması, küfrün kimseye fayda getirmediğini bilmemiz lazım. Biz tepkimizi vereceğimiz ortamlarda yönetim olarak tepkimizi veririz. Başkan olarak ben tepkimi veririm. Seyircilerin kesinlikle tribünde vermemesi gerekir. Çünkü bunun affı yok. Bizim için de affı yok ama, seyirci daha büyük zarar veriyor. Galatasaray maçından itibaren her türlü olumsuz yanlış karar dahi olsa onları unutarak takımı destekler hale gelmesi lazım. Bursaspor maçını yaşadık hep beraber, seyircinin nasıl iyi bir tezahüratla baskı kurabildiğini görüyoruz. Anadolu da birçok şehirde görüyoruz. Ama Antalya da biz hem seyirci mahrumiyetini yaşarken, hem de çok az sayıda gelen seyirciyle bile ceza yersek bu kulüp hiçbir zaman artı bir şeyler yapamaz. Zaten mali sıkıntılar içindeyiz. Ne kadar ödemelerimiz günü gününe yapmaya çalışıyor ve yapıyorsak da, birçok Anadolu kulübüne göre artı gelirlerimiz olmamasına rağmen, mali disiplin yaşatmamaya çalışıyorsak biz, bunun dışında da kulübe zarar verici olaylardan kaçınılması ve bunu yapmaya çalışanlara da engel olunması da gerekir diyoruz. Onun için taraftarları duyarlılığa davet ediyorum, şu aşamadan itibaren de Antalyaspor'a tüm Antalyalıları sahip çıkmaya davet ediyorum" diye konuştu.