ENGİN ESENKURT : TÜRKİYE'NİN SURİYE ÇIKMAZI

ANTALYA Haber Girişi : 08 Eylül 2013 14:36
ENGİN ESENKURT : TÜRKİYE'NİN SURİYE ÇIKMAZI
Ülkemiz belkide tarihinin en zor sınavlarından birini veriyor. Amerika Suriye’ye askeri müdahale planlarını masaya yatırırken buna az sayıda Avrupa ülkeleri destek veriyor ve Müslüman ülkelerden de sadece Türkiye !

TÜRKİYE'NİN SURİYE ÇIKMAZI

Ülkemiz belkide tarihinin en zor sınavlarından birini veriyor. Amerika Suriye’yeaskeri  müdahale planlarını masaya yatırırken buna az sayıda Avrupa ülkeleri destek veriyor ve Müslüman ülkelerden de sadece Türkiye !

Suriye’nin iç meselelerine bu derecede dahil olarak, komşu müslüman ülkeye Amerika ve Avrupa’lının askeri müdahalesine destek vermemiz insani yönden destek görsede diğer bir bakış açısıyla bizi Müslüman kardeş ülkelerden ayrı kutuplara itiyor.

Türkiye Ak Parti Hükümeti olarak Suriye’ye hem insancıl yönden bakıyor ve yardım eli uzatıyor ve buna ek olarak’ta Amerikan Askeri müdahalesine destek veriyor. Çünkü Irak’taki gibi ekarte olmak istemiyor. Bölge Haritası yeniden çizilirken aktif rol almak istiyor. Irak’ta Saddam Yönetimi devrilirken Türkiye’nin aktif rol almamasından dolayı kaybettikleri tartışılmaz büyüklükte. Ak Parti hükümeti Ülkemizin Milli Menfaatlerini gözeterek gerekli tüm hamleleri yapmalıdır. Türkiye’nin refahı ve geleceği için Suriye’ye gerek insani yardım, gerekse askeri müdahale yapılmalıdır.

Türkiye stratejik ortaklık yaptığı Amerikan Hükümetinin planlarına destek vermeli ve orta doğuda lider müslüman ülke konumunu güçlendirmelidir.  

Engin Esenkurt