ENGİN ESENKURT : BUGÜN GÜNLERDEN AYASOFYA CAMİİ

ANTALYA Haber Girişi : 24 Temmuz 2020 09:41
ENGİN ESENKURT : BUGÜN GÜNLERDEN AYASOFYA CAMİİ
86 sene sonra AYASOFYA OSMANLI’nın bize emaneti olarak tekrardan bugün Camii statüsüne kavuşuyor. 86 yıl sonra bugün kılınacak Cuma Namazı ile birlikte Fatih Sultan Mehmet emaneti AYASOFYA, sonsuza kadar TÜRK Milletine ait AYASOFYA CAMİİ olacaktır.

Engin Esenkurt : 1453 ‘te Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul ’un Bizanslılardan alınmasıyla birlikte Camii’ye dönüştürülen  Ayasofya  482 sene Camii olarak kullanılmıştır. 1935 yılında gereksiz bir adımla müzeye dönüştürülmüş  Şanlı tarihimize tanıklık eden AYASOFYA Müslüman Türk Halkına ait değil hissiyatı ile birlikte Bizans ve Haçlıların emanetiymiş gibi algı oluşturulmuştur.  86 sene sonra  AYASOFYA OSMANLI’nın bize emaneti olarak tekrardan bugün Camii statüsüne kavuşuyor. 86 yıl sonra bugün kılınacak Cuma Namazı ile birlikte Fatih Sultan Mehmet emaneti  AYASOFYA, sonsuza kadar TÜRK Milletine ait AYASOFYA CAMİİ olacaktır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Camii statüsüne kavuşturulan AYASOFYA ‘da 86 yıl sonra bugün kılınacak ilk Cuma Namazına başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer kabine üyeleri ile birlikte çok sayıda milletvekili ve bürokrat  katılacak.

24.07.2020 Türkiye Cumhuriyeti  tarihinde  herzaman  Milli iradeye saygı olarak en önemli günlerden biri olarak anılacaktır.

 

engin esenkurt