ANTALYA POLİSİ’NDEN BAYRAM ASAYİŞİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 13 Ekim 2013 10:56
ANTALYA POLİSİ’NDEN BAYRAM ASAYİŞİ
Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı süresince uygulanmak üzere asayiş ve trafik denetimlerini arttırdı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı süresince uygulanmak üzere asayiş ve trafik denetimlerini arttırdı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı süresince uygulanmak üzere asayiş ve trafik tedbirlerini arttırdı. Bayram tatili süresince Antalya'da trafik hizmetlerinde 60 ekipte 700 trafik personeli görev yapacak. Önemli kavşak, geçit ve güzergahlar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ait müşterek yol kenarı denetim istasyonunda otobüs ve minibüsler denetlenecek. Hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süre ihlallerinin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek. Trafik kazalarının meydana geldiği bölgeler ile il merkezi giriş ve çıkışlarında 24 saat radarla hız tespiti yapılacak.
Trafik ekipleri, trafik akışının yoğun olduğu Kemer, Korkuteli, Burdur ve Alanya yolları üzerinde yol kontrollerini sıklaştıracak. Terminale giriş ve çıkış yapan otobüslerin kontrolleri yapılacak. Seyahat edenlerin güvenliği açısından bagaj ve eşya denetimleri arttırılacak, firma görevlileri bu konuda uyarılacak.
ASAYİŞ ÖNLEMLERİ
Kurban Bayramı için alınan asayiş tedbirlerine göre; alışveriş merkezlerinde, eğlence yerlerinde, terminallerde, limanlarda ve lunaparklarda yaya ve motorize devriye sayıları arttırılarak. Yankesicilik kapkaç, hırsızlık ve gasp olaylarına karşı duyarlı olunacak, ekip sayları artırılacak. Kurbanlık satışlarının yapıldığı hayvan pazarları ile kurban kesim yerlerin gözetim altında tutulacak. Kepez, Tünektepe ve Demokrasi kavşaklarında arama kontrol noktaları oluşturulacak.