YILDIRIM HÜKÜMETİ LİSTESİ HAZIR

ANTALYAHABER.COM.TR Haber Girişi : 23 Mayıs 2016 13:05
YILDIRIM HÜKÜMETİ LİSTESİ HAZIR
AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu listesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulması ile ilgili olarak, "Takvim çok net. Cumhurbaşkanımız ne zaman müsait olursa sunacağız" dedi.
AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tek aday olan ve bin 405 oy alarak AK Parti'nin yeni genel başkanı seçilen Binali Yıldırım, sabah saatlerinde Dikmen Vadisindeki evinden ayrıldı. Eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Dikmen Vadisindeki evinden çıkan Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kongrede sesinin kısa bir süre kısılması ile ilgili olarak Yıldırım, "İyiyim Allah'a şükür. Sesim gördüğünüz gibi. İdare ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ne zaman görüşeceksiniz ve yeni hükümet ne zaman kurulacak?" sorusu üzerine Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız dönünce görüşme yaparız. Ondan sonra ne gerekiyorsa yaparız. Siz hiç beklemeyin. Siz de işinize bakın biz de işimize bakalım" açıklamasını yaptı.

"KABİNE LİSTESİ HAZIRLANIYOR"
Sürecin uzayıp uzamaması ile ilgili ise Yıldırım şunları söyledi:
"Onların nasıl yapılacağı belli. Önce hükümetin kuruluşu, Bakanlar Kurulunun belli olması, sonra Mecliste programın okunması daha sonra da programın müzakeresi ve güven oylaması. Takvim çok net. İlk defa hükümet kurulmuyor Türkiye'de. Kabine listesi hazırlanıyor. Cumhurbaşkanımız ne zaman müsait olursa sunacağız. Türkiye'de çok önemli bir zirve yapılıyor. Bu zirvenin ev sahibi de Sayın Cumhurbaşkanımız. O programda çakıştığı için program bittikten sonra inşallah biz de bu arada çalışmalarımızı, istişarelerimizi yapacağız. Merak etmeyin, kısa sürede hallolur inşallah."