YANGINA TAKIM ELBİSELİ MÜDAHALE

ANTALYAHABER.COM.TR Haber Girişi : 24 Kasım 2016 12:23
YANGINA TAKIM ELBİSELİ MÜDAHALE
Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
 Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın haberini alıp olay yerine koşan Orman İşletme Müdürlüğünde görevli bir memur, kravatı gömleğini çıkarmadan hortumla alevlere müdahale etti.
Sorgun Mahallesinde bulunan çamlığın kenarındaki ahşap barakadan çıktığı tahmin edilen yangın, bir anda kuru otlara ve çam ağaçlarına sıçrayarak yayıldı. Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına anında müdahale ederek daha fazla büyümeden kontrol altına aldı. 
Yangın söndürme çalışması sırasında boynunda kravatıyla yangına müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü görevlisinin çabası dikkatlerden kaçmadı. İtfaiye aracından aldığı bir hortumla çalışmalara dahil olan memurun da çabasıyla yangın tamamen söndürüldü. Dumanların yükselmesiyle birlikte yangın bölgesine gelen Manavgat Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, son günlerde çıkan yangınların sabotaj olma ihtimali üzerine araştırma yaptı.
Son 1 haftada Manavgat'ın değişik noktalarında çıkan yangınların yaz sezonu boyunca yaşanmadığına dikkat çeken yetkililer, yangınların çıktığı bölgelerde madde bağımlısı şahısların sıkça görüldüğünü, yangınların ısınmak için yaktıkları ateşten çıkmış olabileceğini dile getirdi.