VETO ETMEZSE CUMHURBAŞKANI'NI SİLECEĞİM

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 08 Şubat 2014 09:35
VETO ETMEZSE CUMHURBAŞKANI'NI SİLECEĞİM
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: 'Cumhurbaşkanının bunu veto etmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer veto etmezse Twitter’da sileceğim Cumhurbaşkanını, takip etmeyeceğim' dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında demokratikleşme paketi ile ilgili eleştirilerde bulunan Hasip Kaplan, atanmışların ve üniformalıların korunan insan konumuna getirildiğini, seçilmiş insanların istenilen şekilde yargılanabilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Seçilmiş bir belediye başkanı örneğin alınan bir kararı yapmayınca yakasına yapışacaklar” diye konuştu.

Hasta tutuklularla ilgili olarak da Kaplan, “Hasta hükümlüler var, ölüm döşeklerinde, 163 tanesi ölüm döşeğinde, 560 tanesi ölüm sınırında. Müzahir fişlemesi ne demek arkadaşlar, bunu bizzat Adalet Bakanlığı yapacak. Bunun adı kolektif suçlamadır” şeklinde konuştu.

“Biz onun bakanlığı kadar avukatlık yaptık sıkıyönetimlerde, DGM’lerde” diyerek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı eleştiren Kaplan, uzun tutukluğa sınır getirmenin yetmediğini, uzun yargılamaya da bir sınır getirilmesi gerektiğini söyledi. Kaplan, “CMK değişikliği yapılırken ‘hazırlık tahkikatından sonra davalar ara verilmeksizin bitirilir’ diyor. Hem uzun tutuklama, hem uzun yargılama, teraziniz şaşsın sizin. 150 bin tutuklu, hükümlü var cezaevlerinde. Adaletsiz kuvvet şuan Türkiye’de hüküm sürüyor, kendine göre dizayn çekiyor” ifadelerini kullandı.

SEÇİM ANKETLERİ

Yapılan bazı anketlerde oynama yapıldığı iddialarına ilişkin sorular üzerine Kaplan, “BDP’nin oyunu kimse toplama çıkartma yöntemi ile düzenleyemez. Bu internet oyunlarını biliriz. Bu yönlendirilmiş anket ve anket şirketlerini çok iyi tanıyoruz, kimin güdümünde olduklarını biliyoruz. Basının özgür olmama nedeni bu. Bütün bu şirketlerin onayı Başbakan’dır. Bu montaja gerek yok, herkesin durduğu bir pozisyon var, kimisi dik durur, kimisi üç kuruş için rezil olur” dedi.

DERSHANE DÜZENLEMESİ

Dershanelerle ilgili düzenlemelerin de bulunduğu tasarının Meclis’e gelmesiyle ilgili olarak Kaplan, “Bu ara iyi takip edin, kim eğitimde vakıf kuruyor, paralar nereye gidiyor, bu paket onun ipuçlarını veriyor” ifadelerini kullandı.

"TWITTER’DAN SİLECEĞİM" TEHDİDİ

Kaplan, internet düzenlemesiyle ilgili olarak, “Cumhurbaşkanının bunu veto etmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer veto etmezse Twitter’de sileceğim, Cumhurbaşkanı’nı takip etmeyeceğim” dedi.