UÇAKTA PANİK

ANTALYA HABER Haber Girişi : 23 Ağustos 2016 22:44
UÇAKTA PANİK
Yolcunun "yolda bomba araması var" sözleri uçakta bomba paniğine neden oldu.
Hakkari’den Van Havalimanı'ndan kalkış yapacak uçağa yetişmek üzere yola çıkan ve yolda bomba araması yapıldığını gören bir kişinin "Yolda bomba araması var. Biraz geç kalacağım. Yardımcı olur musunuz?" sözleri yanlış anlaşılınca, Van-Antalya seferini yapacak olan uçakta bomba araması yapıldı.
Olay dün akşam saatlerinde Antalya Havalimanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Van Ferit Melen Havalimanı’ndan Antalya’ya hareket edecek olan bir uçağa binmek üzere Hakkari’den Van’a karayolu ile harekete geçen bir yolcu yolda bomba araması yapıldığını gördü. Aramanın uzun sürmesi üzerine yolcu, havayolu şirketini arayarak, “Şuanda yolda bomba araması yapılıyor. Van’dan Antalya’ya hareket edecek olan uçağa geç kalabilirim. Bu konuda yardımcı olur musunuz” dedi. Yolcunun bu isteği yanlış anlaşılarak uçakta bomba var ihbarı olarak algılandı.
Bunun üzerine Van havalimanında çalışan şirket çalışanları, Antalya Havalima’nından Van’a hareket ederek oradan tekrar Antalya’ya dönecek olan uçakta bomba ihbarı alındığını duyurdu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri uçağa ulaşarak kalkış yapmadan durdurdu. Polis ekipleri tarafından aprona çekilen uçakta bulunan bütün yolcular indirildi. Polis ekiplerinin yaklaşık bir saat süren aramasında herhangi bir şeye rastlanmadı. Bunun üzerine bomba uzmanı köpeklerle ile bavullar tek tek arandı. Yapılan tüm aramalardan bir şey çıkmaması üzerine uçak, detaylı aramadan sonra Van’a gitmek üzere havalandı. Gerçek ise yolcunun Hakkari’den Van’a karayolu ile ulaşmasının ardından ortaya çıktı.
Etiketler : UÇAKTA PANİK