TÜRK JETLERİ YİNE BOMBA YAĞDIRDI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 02 Eylül 2015 17:57
TÜRK JETLERİ YİNE BOMBA YAĞDIRDI
Suriye topraklarından Kilis'te bulunan askerlere ateş açılarak bir askerin şehit edilmesinin ardından Diyarbakır'da konuşlu olan 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları, ateşin açıldığı bölgeleri bombaladı.
Edinilen bilgiye göre dün akşam saatlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlara, sınırın Suriye tarafında IŞİD terör örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda 1 asker şehit olmuştu. Saldırının ardından Diyarbakır'da konuşlu bulunan 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan 2 adet F-16 savaş uçağı ateşin açıldığı bölgede verilen koordinatları bombaladı. Türk savaş uçaklarının belirlenen hedefleri vurup üslerine sorunsuz bir şekilde döndüğü belirtildi.

Öte yandan, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden sürekli olarak Suriye topraklarının havadan kontrol altında tutulduğu belirtildi. Gündüz keşif uçuşları yapan savaş uçaklarının görüntülerinden derlenen istihbarat üzerine gece kalkan savaş uçaklarının belirlenen hedefleri vurarak üslerine döndüğü bildirildi. Suriye sınır hattında sürekli olarak Türk savaş uçaklarının keşif uçuşları yaptığı kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün yapılan saldırı kuruma ait resmi internet sitesinden duyurulmuştu. Duyuruda şehidin yakınları ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunularak, "1 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ terör örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.