SEVGİLİ CİNAYETİ DAVASI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 22 Nisan 2016 11:20
SEVGİLİ CİNAYETİ DAVASI
Antalya'da 4 Mart tarihinde sevgilisi tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Aktaş'ın davası görülmeye devam edildi.
Antalya'da 4 Mart tarihinde sevgilisi tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Aktaş'ın davası görülmeye devam edildi. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talebiyle açılan davanın bugün görülen duruşmasında mahkeme, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığını tespit amaçlı rapor için duruşmayı erteledi.
Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla vurarak öldüren Lokman Barış Ç.'nin yargılamasına devam edildi. Antalya Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık Lokman Barış Ç. ile Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin ve çok sayıda kadın avukat katıldı.
Bir önceki duruşmada sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair adli tıp raporu istenmiş ve sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda 3 haftayı geçmeyecek sürede gözetim altın tutulması talep edilmişti. Bugün görülen davada Adli Tıp Kurumu'ndan 25 Nisan 2016 tarihinde randevu alındığı ve sanığın Adli Tıp Kurumu'na gidemediği belirlendi. Avukat Devrim Karadeniz Peker, sanığın Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine gerek olmadığını belirterek bu yönde verilen ara kararın iptal edilmesini talep etti.
Avukat Nilgün Gürbüz, sanığın rapor almasına gerek olmadığını vurgulayarak, "Bu cinayet ve diğer kadın cinayetlerinin sebebi erkeklerin kadınları kendileri ile eşit görmemesidir. Akıl hastalığı konusu ise sanıkların arkasına sığındığı bir argümandır" dedi.
Duruşma sonunda mahkeme başkanı sanık Lokman Barış Ç.'nin tutukluluk halinin devamına ve İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan akıl ruh sağlığının yerinde olup olmadığına dair muayene edilmesine ve rapor hazırlanmasına karar vererek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.
Adliye bahçesinde kararı değerlendiren anne Figen Yetişkin ise sanığın herhangi bir akıl hastalığının olmadığını düşündüğünü ve kızının canına kıyanın ve tüm kadın cinayeti sanıklarının ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.