REHBERLERDEN PHASELİS İÇİN EYLEM

ANTALYA HABER Haber Girişi : 22 Şubat 2014 13:21
REHBERLERDEN PHASELİS İÇİN EYLEM
Antalya Rehberler Odası (ARO), 21 Şubat Rehberler Günü'nde Phaselis çevresindeki otel yapılaşmasına karşı eylem yaptı.
Oda Başkanı Hasan Uysal'ın önderliğinde, iki otobüsle Phaselis Antik Kenti'ne gelen rehberlere, Eski Rehber Yavuz Sakarya, kentin tarihi hakkında bilgi verdi. Phaselis'in tarihteki önemini anlatan Sakarya, "Burası hem tarihi kent hem de milli parktır. Her kurum kendi açısından birbirinin etkisi altında kalmadan karar vermelidir" diye konuştu.
Antik kenti yürüyerek gezen rehberler, Amfi Tiyatro önünde ARO'nun basın açıklamasını okudular. ARO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Şen, turizmin 30 yıl önce 2 milyon turist ile başladığı bugün ise 35 milyon turiste, 30 milyar dolara ulaştığı, 750 bin insana doğrudan istihdam, 3 milyon insana dolaylı gelir sağladığını hatırlatarak, "Turistin ülkemizi tercih etmesinin sebebi yalnızca iyi hizmet, iyi fiyat, temiz deniz ve sıcak iklim değil. Ülkemizin sahip olduğu olağan üstü tabiat ve kültür varlıkları her etkenden daha önemli" dedi.
Önceki yıllarda Rehberler Günü'nde yemekli eğlenceler düzenlediklerini fakat Phaselis'e yapılması planlanan çevre katliamına karşı çıkmak ve çocuklarının geleceğini korumak adına bu yıl Rehberler Günü'nde eylem yaptıklarını belirten Şen, "Geçmiş yılların aksine bu yıl "Doğa ve tarih katliamına hayır" demek için Phaselis'te buluşuyoruz" dedi.
ARO üyesi rehberler daha sonra sahile giderek otel yapılacak bölge hakkında bilgi alıp toplu fotoğraf çektirdi. Rehberler, Pazar günü Phaselis için yapılacak mitinge de katılacaklarını ifade etti.