ÖLDÜRÜLEN DOKTOR İÇİN ANTALYA'DA PROTESTO

ANTALYA Haber Girişi : 02 Haziran 2015 11:05
ÖLDÜRÜLEN DOKTOR İÇİN ANTALYA'DA  PROTESTO
Antalya’daki sağlıkçılar, Samsun’da görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor için iş bıraktı.
Antalya’daki sağlıkçılar, Samsun’da görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor için iş bıraktı. CHP Antalya 1’inci sıra milletvekili adayı ve "halkın doktoru" olarak bilinen Niyazi Nefi Kara da eyleme destek verdi. Gözleri dolu bir şekilde konuşan Kara, öldürülmek için eğitilmediklerini, can kurtarmak için var olduklarını söyledi.
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi sonucu sağlık çalışanları büyük üzüntü yaşadı. Yapılan saldırıya tepki göstermek isteyen sağlık çalışanları kentte bir günlüğüne iş bırakma kararı aldı.
Antalya Tabip Odası, Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İş Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’ne bağlı sağlık çalışanları, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya geldi. "Yastayız, İsyandayız" sloganları atan çalışanlar, doktorlara yapılan saldırının kabul edilebilir hiçbir yanının olmadığını söyledi.
Antalya Sağlık Platformu adına konuşan Prof. Dr. Ertan Yılmaz, Sağlık Bakanlığı’nın yollarını aşındırdıklarını ancak sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları engellemek adına hiçbir önlem alınmadığını öne sürdü. Sadece katillerin değil azmettiricilerin de bulunması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Sağlık emekçileri olarak sürekli şiddete uğradığımız, dövüldüğümüz, vurulduğumuz hastane binalarına, aile sağlığı merkezlerine ve muayenehanelere girmiyoruz" dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya 1’inci sıra milletvekili adayı ve "halkın doktoru" olarak bilinen Niyazi Nefi Kara da bir konuşma yaptı. Hekimlere yapılan saldırıları kınadığını ifade eden Kara, hiçbir sağlık çalışanının bu gibi durumlarla karşılaşmayı hak etmediğini söyledi. Hekimlerin zor şartlarda yetiştiğini de belirten Kara, gözleri dolu bir şekilde şunları söyledi:
"Biz doktorlar kolay yetişmiyoruz. Kolay eğitim almıyoruz. Bizler can kurtarmak için yetiştirildik, öldürmek için öldürülmek için yetişmedik. Genç yaşta ölmek için çocuklarımızı yetim bırakmak için yetiştirilmedik. Sağlıkta performans uygulamasının öldüreceğini söylemiştik. Mecliste el atacağım ilk uygulama sağlıkta şiddet yasasıdır."
Buradaki açıklamanın ardından sağlıkçılar Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne giderek kapısına siyah çelenk bıraktı.