MURATPAŞA BELEDİYESİ ŞOFÖRÜ FACİAYA YOL AÇIYORDU

ANTALYA Haber Girişi : 02 Haziran 2016 03:47
MURATPAŞA BELEDİYESİ ŞOFÖRÜ FACİAYA YOL AÇIYORDU
Antalya'da asfalt döktükten sonra seyir haline geçen Muratpaşa Belediyesi kamyonunun açık kalan damperi üst geçide çarptı. Faciadan dönülen kazada üst geçit tamamen yıkılıldı. Dikkatsiz Belediye şoförü faciaya yol açıyordu.
Antalya'da asfalt döktükten sonra seyir haline geçen kamyonun bir anda açılan damperi üst geçide çarptı. Faciadan dönülen kazada üst geçit tamamen yıkılırken, kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Edinilen bilgiye göre, olay saat 17.00 sıralarında Yüksekalan Mahallesi Mevlana Caddesi üzerinde yaşandı. Hüseyin Yılmaz idaresindeki 07 GNR 95 plakalı damperli kamyon, iddiaya göre asfalt döktükten sonra harekete geçti. Yolda bir anda açılan ve sürücünün fark etmediği damper üst geçide çarpıp ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Kazada üst geçit ve merdiven altında bulunan büfe büyük zarar görürken, yol bir süre trafiğe kapatıldı. Ahşap üst geçidin yarısı, kamyonun damperi arasında kaldı. Sürücü korku ile kamyonundan indiğinde er gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Büyük korku yaşayan Hüseyin Yılmaz, üst geçide yaklaşırken damperin açıldığını ve bu talihsiz kazanın yaşandığını söyledi. Yılmaz, yaralı veya can kaybının yaşanmamasına sevindiğini aktardı. Üst geçidin diğer parçaları yola savrulurken, büfenin buzdolaplarındaki meşrubatlar yola saçıldı.
Faal halde olan üst geçitte o anda kimsenin bulunmaması ise olası bir faciayı önledi. Büfede bulunan iş yeri sahibi Selim Tulga ve Levent K. şans eseri kazayı yara almadan atlattı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye, önce yaralı olup olmadığını araştırdı. Polis caddeyi üstten gelen araç trafiğine kapattı. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından yol vinç yardımıyla temizlenerek, araç trafiğine açıldı.
İş yeri sahibi Selim Tulga, damperi açık gördüğünü ve ardından üst geçide çarptığını kaydetti.
Kaz anı yol kenarındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Kazadan önce birkaç yayanın üst geçitten geçmesi saniye saniye kaydedildi.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.