MHP'Lİ GENÇER : SARIKAMIŞ'IN 100. YILI

ANTALYA Haber Girişi : 05 Ocak 2015 08:32
MHP'Lİ GENÇER : SARIKAMIŞ'IN 100. YILI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Cemal Gençer Sarıkamış Harekatı’nın 100’üncü yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın Türk milletinin şartlar ne olursa olsun, vatanı için ...
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Cemal Gençer Sarıkamış Harekatı’nın 100’üncü yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın Türk milletinin şartlar ne olursa olsun, vatanı için neler yapabileceğini gösteren üstün bir feragat destanı olduğunu bildirdi.
Gençer açıklamasında, “Türk tarihinin en önemli günlerinden biri olan Sarıkamış Harekatı’nın 100.yılını idrak etmiş bulunmaktayız. 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleşen Sarıkamış Harekatı, Türk Milletinin şartlar ne olursa olsun, vatanı için neler yapabileceğini gösteren üstün bir feragat destanıdır. Sarıkamış Harekatı, tüm olumsuz şartlar ve imkansızlıklara rağmen, verilen görevi canı pahasına yerine getirme kararlılığının ve Milli birlik ve bütünlüğün ölümsüzleştiği örneklerden biridir.Sarıkamış'ta yaşananlar vatan sevgisinin en iyi göstergesidir" ifadelerine yer verdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Gençer, Rus işgali altındaki toprakları geri almak, Kafkaslar ve Orta Asya'daki Türk illerine ulaşmak için, ölümün göze alındığını, bu uğurda onbinlerce askerin şehadete ulaştığını kaydederek şu sözlere yer verdi:
”Sarıkamış'ta Enver Paşa komutasındaki yiğitlerin kararlılığı bugün Türk Milliyetçilerinde aynı şekilde devam etmektedir. Sarıkamış'ı anlamak, bedeni donup buz kesilen fakat sancağı yere düşürmeyen kahramanların oluşturduğu o tabloya, doğru bakmakla mümkündür. Bu vesileyle Enver Paşa ve yiğitlerini rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”