MHP ESNAF’LA BULUŞTU

ANTALYA HABER Haber Girişi : 04 Mayıs 2015 19:18
MHP ESNAF’LA BULUŞTU
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Adayları Kaleiçi Esnaf Derneğini ziyaret etti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Adayları Kaleiçi Esnaf Derneğini ziyaret etti.
MHP Antalya Milletvekili Adayı Ahmet Selim Yurdakul, Güray Parlak ve Cengizhan Gököz Muratpaşa bölgesindeki kapalı yol esnafını ve Kaleiçi Esnaf Derneğini ziyaret etti.
PAREKENDECİLİK KANUNU YENİLECEK
Perakendecilik kanunun esnafın talebi doğrultusunda tekrar düzenleneceğini belirten Güray Parlak, “Esnafımızın geleceğini kurtaracak reçete Milliyetçi Hareket Partisi seçim bildirgesinin içerisindedir. Yıllardır peşinden koştuğumuz perakendecilik ticaret kanunu yasallaştı. Fakat 5 taslak hazırlanmasına rağmen beklentilerimizin hiçbirisi bu taslağın içerisinde bulunmuyor. MHP iktidarı olarak ilk yapacağımız çıkan bu kanunu ele almak. Esnafın kanayan en büyük yarasıdır. Esnafımızı korumak ve yeni ticarete başlayan esnafımıza 5 yıl gelir vergisinden muaf olacaktır” dedi.
OTELLERE SİGORTA DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ…
Parlak şöyle devam etti: “Rus pazarında yaşanan ekonomik sorundan dolayı 1 milyon’a yakın Rus ülkemize gelmeyecek. Buda 10 milyon gecelemeye tekâmül ediyor. Turizm sektöründen beslenen yaklaşık 80 iş alanı şuan kötü, durumdadır. Antalya’nın olmazsa olmazı turizm ve tarımdır. Turizm sektöründe kış ayında yaklaşık 150 bin vatandaşımız işsiz kalıyor. Yaşanan işsizliğin ortadan kaldırmak için kış sezonunda otelleri açık olanlara sigorta desteğinde bulunacağız. Turizm çeşitlendirmesiyle bu işsizliğin önüne geçeceğiz” diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Adayı Ahmet Selim Yurdakul ise “Antalya’da kazanıp başka illerde vergi ödeyenlerin vergilerinin tekrar bu kente kazandıracağız. Bunun için nerede ticaret yapılıyorsa oraya pay vereceğiz. Normal kentlerin gelirleri haricinde yapılacak bir uygulama olacak. Hem Antalya’nın gelişimini sağlayacağız hem de yatırım yapılmasını sağlamış olacağız. Bu hem turizm sektöründe hem buna destek veren tarım sektöründe hem de küçük esnafımızın ayakta kalması noktasında büyük bir rahatlama sağlayacak. Turizmi kolaylaştırıcı projelerimizle turizmi ve küçük esnafımızı ayakta tutmaya devam edeceğiz” dedi.