KUVEYT'İN EN ZENGİN AİLESİ ANTALYA'YA GELİYOR

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 17 Şubat 2016 06:55
KUVEYT'İN EN ZENGİN AİLESİ ANTALYA'YA GELİYOR
ABD'li ekonomi dergisi Forbes'ın her yıl açıkladığı 'Dünyanın En Zengin 100 Arap İşadamı' listesine defalarca giriş yapan ve Kuveyt'in en büyük şirketlerinin sahibi olan Al-Kharafi Grup, Antalya'ya gelecek.
Antalya, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yapacak. ABD'li ekonomi dergisi Forbes'ın her yıl açıkladığı 'Dünyanın En Zengin 100 Arap İşadamı' listesine defalarca giriş yapan ve Kuveyt'in en büyük şirketlerinin sahibi olan Al-Kharafi Grup, Antalya'ya gelecek.
Geçen yıl Türkiye'den ülkesi Kuveyt'e dönerken uçakta vefat eden ailenin en büyüğü Jassem Al Kharafi'yi anma törenini de içeren 18 Şubat'taki toplantıda Kharafi Group'un sahibi, ailenin üyesi Eyad J M Al Kharafi ve üst düzey şirket yöneticileri, Antalya'dan üst düzey devlet yöneticileri ve yatırımla ilgili kuruluş yetkilileri bir araya gelecek. 1965 yılında kurulan, daha çok inşaat, finans ve telekomünikasyon sektörlerinde faaliyet gösteren Kharafi Group'un yıllık cirosunun 10 milyar dolardan fazla olduğu biliniyor.
Antalya iş dünyası için önemli görüşmelerin gerçekleştirileceği, işbirliği ve ortak yatırım imkanlarının ele alınacağı toplantı, 18 Şubat'ta başlayacak. İlk bölümünde geçen yıl Türkiye'den Kuveyt'e dönerken uçağında vefat eden ailenin en büyük üyesi Jassem Al Kharafi anısına bir anma töreni düzenlenecek. Grubun babalarının son ayak bastığı ülke olan Türkiye'ye bu nedenle özel ilgileri bulunduğunu ifade eden ve Antalya etkinliği ile ilgili Kuveyt basınında haberleri yer alan Kharafi Group, Kuveyt National Bank, Americana Kuwait, M A Kharafi and Sons Company (MAK), MAK Hospitality and Touristic Investmests başta olmak üzere 80'den fazla şirketi, 25 ülkede 120 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor.
Kharafi Group'un sahibi, ailenin üyesi Eyad J M Al Kharafi ile üst düzeydeki yöneticilerin katılacağı toplantının ikinci bölümünde ise, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen tarafından Antalya'nın yatırım ve işbirliği fırsatlarını içeren sunum gerçekleştirilecek. Antalya'dan üst düzey devlet yöneticileri, yatırımla ilgili kuruluş yetkililerinin katılacağı toplantıda görüşmelerin ardından muhtemel işbirliği ve ortaklıklarla ilgili keşif ziyaretleri gerçekleştirecek Kharafi Group heyeti, Antalya'nın tarihi ve turistik değerlerini de yerinde inceleyecek.