KÜLTÜR BAKANI ÜNAL : 7 STRATEJİK ALAN

SPOR Haber Girişi : 17 Şubat 2016 06:34
KÜLTÜR BAKANI ÜNAL : 7 STRATEJİK ALAN
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 'İnsanlığımızın ortak hafızasının değerli unsurlarından oluşan ve zenginliğiyle göz kamaştıran kültürel mirasımız, aynı zamanda bize büyük sorumluluk yüklemektedir' dedi.
Ünal, hazırladıkları 'Sürdürülebilir Kültürel Kalkınma Programı' çatısını oluşturan 7 stratejik alan belirlendiğini belirterek, "Stratejik alanlar; Şehrin Tarihi Dokusunun İhyası, Kültür Alanlarının Canlandırılması, Şehir Kültürünün Zenginleştirilmesi ve Tanıtımı ve Anadolu Medeniyet İzlerinin Gün Yüzüne Çıkartılması, Kültür Ekonomisi ve Girişimciliğinin Desteklenmesi, Kültür Sponsorluğu Sistemini Geliştirilmesi , Beşeri Kapasitelerin Güçlendirilmesi ve Eğitim. Bu kapsamda; şehirlerin dünü ve bugününün bütüncül bir yapıda korunması ve yaşatılması, şehir hafızasının güncellenmesi, şehrin tarihi ve kültürel mirasının ortaya çıkartılması, geleneksel ve modern sanat ile kültür girişimlerinin desteklenmesi, sanat ve sanatçıya verilen desteklerin arttırılmasını, sanatı halkla buluşturacak bir 'şehir kültür ve sanat yönetimi' kurulmasını hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı.
Bakanlığın bütçesinin 2015 yılı bütçesi 2 milyar 297 milyon 536 bin TL olduğunu söyleyen Ünal, "Toplam hatıram bütçemiz 579 milyon 500 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamlara oransal olarak bakıldığında, 2015 yılı bütçesini yüzde 25'inin Bakanlığımız yatırım bütçesini, geri kalan yüzde 75'inin ise Bakanlığımız cari bütçesinin oluşturduğu görülmektedir. Bakanlığımız 2016 yılı bütçesi ise 2 milyar 777 milyon 769 bin TL olarak görülmüştür. Bu miktarın 759 milyon 970 bin TL'si yatırım bütçesi olarak planlanmaktadır. Planlanan 2016 yılı Bakanlık bütçesinin yüzde 27'si yatırım bütçesi, yüzde 73'ü cari bütçesinden oluşmaktadır" şeklinde konuştu.

Ünal şunları kaydetti:

"İnsanlığımızın ortak hafızasının değerli unsurlarından oluşan ve zenginliğiyle göz kamaştıran kültürel mirasımız, aynı zamanda bize büyük sorumluluk yüklemektedir. Bu doğrultuda, tarihimize, geleceğimize ve insanlığa karşı sorumluluklarımızın gereklerini yerine getirmek ve ülkemizin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kapsamlı bir faaliyet programı yürütmekteyiz."