KRİTİK RUSYA TÜRKİYE GÖRÜŞMESİ

ANTALYAHABER.COM.TR Haber Girişi : 04 Aralık 2015 08:10
KRİTİK RUSYA TÜRKİYE GÖRÜŞMESİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavutoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi sonrası açıklamada bulundu.
Çavuşoğlu, "Olayın sıcaklığı sürüyor, üzüntümüzü dile getirdik. Hayatının kaybeden Rus pilot için başsağlığı diledik. İki dişişleri bakanına yakışır olgunlukla geçti. Farklı görüşler olması normal açıklıkla konuştuk. Diyalog kanallarının açık olması açısından önemli. İlk görüşmede sorunlar aşıldı demek gerçekçi olmaz. İki taraf da gerginliği tırmandırmak istemiyor. Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır. Farklı görüşleri giderme arzusundayız. Şu anda Rusya’ya karşı aldığımız yaptırım kararı yok. Temennimiz mesnetsiz iddialarından vazgeçmeleri" dedi.

LAVROV: "ÇAVUŞOĞLU'NDAN YENİ BİR ŞEY DUYMADIM"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Belgrad'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Çavuşoğlu'ndan yeni bir şey duymadığını söyledi. 

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konferansı kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Lavrov, Çavuşoğlu'ndan Rus uçağının düşürülmesi konusunda yeni bir şey duymadığını belirtti.

24 Kasım tarihinde milliyeti sonradan anlaşılan Rus jetinin düşürülmesinin ardından gerilen iki ülke ilişkilerinin ardından ilk yüz yüze görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.