KÖYLÜYE SİT'TİR TAMİNCE'YE DİKTİR !

ANTALYA HABER Haber Girişi : 24 Şubat 2014 06:41
KÖYLÜYE SİT'TİR TAMİNCE'YE DİKTİR !
Phaselis Antik Kenti 'ne yapılacak olan 5 yıldızlı otel projesine karşı çıkan çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve binlerce vatandaş oteli yapacak olan ; Sembol inşaat, Fettah Tamince ve Fesih Tamince'ye protesto yaparak tepki gösterdiler.

Binlerce Vatandaş protesto yürüyüşünde ; ‘Doğa katliamına geçit vermeyeceğiz, ‘Yaşat ki yaşayasın’, ‘Phaselis'e dokunma’, ‘El sermayesiyle havan kime’, ‘Tarih katliamına hayır’, ‘Hepimiz Likyalı'yız’, ‘Köylüye sittir Tamince'ye diktir’, "Buda mı Paralel’ gibi pankartlar taşıdılar.

Doğa ve tarih  katliamı yapılacak iddiasıyla binlerce vatandaş otel yapacak olan ; Fettah Tamince, Sembol İnşaat ve Fesih Tamince 3'lüsüne tepki gösterdiler.Mitinge Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Umut Güneş, BBP Kemer Belediye Başkan Adayı Emrah Ayhan, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da destek verdi. 

 Sahile gelenler, ‘Doğa katliamına geçit vermeyeceğiz, ‘Yaşat ki yaşayasın’, ‘Phaselis'e dokunma’, ‘El sermayesiyle havan kime’, ‘Tarih katliamına hayır’, ‘Hepimiz Likyalı'yız’, ‘Köylüye sittir Tamince'ye diktir’, "Buda mı Paralel’ gibi pankart ve dövizler taşıdı.
Mitinge destek veren kuruluşlar adına konuşan, "Phaselis'te otele hayır" imza kampanyasının öncüsü Melike Vergili, buraya gelen herkesin doğa, kültür, tarih ve geleceğine sahip çıktığını söyledi.
 

Uluslararası sözleşmelerle korunma altına alınan Phaselis’e turizm kompleksi yapılmasını eleştiren Vergili, “Dünya Mirası Listesi için aday gösterilmiş 2700 yıldır burada var olan Phaselis Antik Kenti’nin hemen yanında, Beydağları Milli Parkı sınırları içindeki ormanlık alana turizm kompleksi yapılması planlanmış ve buna karşı ses çıkarılmayacağı düşünülmüştür. Ama hepimiz yanlış olduklarını görüyoruz. Yaşam alanlarımız işgal altında, kültür varlıklarımız tahrip edilmek isteniyor, akarsularımız satılıyor, ormanlarımız talan ediliyor ve bizler yaşamımızın devamı için muhtaç olduğumuz bütün bu kaynaklardan mahrum bırakılıyoruz. Artık hiçbirimizin buna tahammülü kalmadı. Bu duruma karşı verilen mücadele yalnızca Antalya'nın değil Türkiye'nin de dört bir yanında devam ediyor.
Bu sefer de Phaselis için mücadele etmek zorundayız” diye konuştu.
Yapılması düşünülen tesisin turizme katkı değil zarar vereceğini savunan Vergili, “Diğer yandan antik kentin hemen sınırına böyle bir kompleksin inşa edilecek olmasının bu çevreye zarar vermeyeceğinin iddia edilmesi ise en iyimser bir yaklaşımla çok büyük bir yanlıştır.
Phaselis'e, doğaya ve tarihe sahip çıkmak için ortak irademiz en önemli silahımız olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Phaselis'in çevresiyle birlikte olduğu gibi korunacağı açıklanana kadar buradaki mücadelemize devam edeceğiz. Ayrıca söz konusu projenin yatırımcısını da hukuki sürecin sonucunu beklemeden bu yıkım projesinden vazgeçtiğini açıklamaya davet ediyoruz" dedi.
  Mitinge Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Umut Güneş, BBP Kemer Belediye Başkan Adayı Emrah Ayhan, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da destek verdi.