KIBRIS GÖRÜŞMELERİNDE ŞOK GERGİNLİK !

ANTALYA HABER Haber Girişi : 17 Şubat 2017 05:57
KIBRIS GÖRÜŞMELERİNDE ŞOK GERGİNLİK !
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Lider Nikos Anastasiadis’in bugünkü görüşme esnasında sinirlenerek kapıyı çarpıp gittiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün Rum Lider Anastasiadis ile yaptığı kritik toplantı sonrasında Cumhurbaşkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Akıncı, Rum lider Anastasiadis’in bugün toplantıda sinirlenerek kapıyı çarpıp gittiğini açıkladı.

Akıncı “Tüm müzakere sürecine kapıları kapatmak istemem ama bir çözüm tek taraflı gelmez, buna tüm tarafların hazır olması gerekir ve önceliklerini belirlemesi gerekir” dedi..

"Çözüm tek taraflı gelmez, buna tüm tarafların hazır olması ve önceliklerini belirlemesi gerekir”

Bugünkü görüşmeye, ENOSİS Plebisiti ile ilgili Rum Meclis kararının çıkardığı sıkıntıyı konuşmak için gidildiğini anımsatan Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin konuyu toparlayıp, Türk tarafının hassasiyeti karşısında Rum tarafının bir şeyler yapması gerektiğini söylerken, Rum Lider’in sinirlenerek "Söyleyecek bir şeyim yok” diyerek kapıyı sert bir şekilde kapatıp toplantıyı terk ettiğini söyledi.