KEMER'DE KAÇAK YAPIYA İZİN YOK

ANTALYAHABER.COM.TR Haber Girişi : 30 Kasım 2014 17:12
KEMER'DE KAÇAK YAPIYA İZİN YOK
Antalya'nın Kemer ilçesi Beldibi beldesinde belediye ekipleri tarafından üç gündür yıkımı devam eden 85 mağazanın bulunduğu çarşının sahibi, dükkanlarını yaptırdığı arazinin 2B olduğunu ve taksitlerini ödediğini savundu.
Antalya'nın Kemer ilçesi Beldibi beldesinde belediye ekipleri tarafından üç gündür yıkımı devam eden 85 mağazanın bulunduğu çarşının sahibi, dükkanlarını yaptırdığı arazinin 2B olduğunu ve taksitlerini ödediğini savundu. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün bölgeye otel yapmayı düşündüğünü ileri süren iş adamı, isyan etti.

"2B ARAZİSİ, TAKSİT ÖDÜYORUZ"
Çarşının bulunduğu arazinin 2B arazisi olduğunu söyleyen Burhan Arslan, "Kadastrodan adımıza tespit ettirdik, müracaatımızı yaptık, taksitlerimizi ödemeye devam ediyoruz. Ama maalesef Belediye Başkanı parti ayrımı gözetmiş. Buraya göz dikmiştir. Ben kendisiyle görüştüm. 'Oralara ben oraya otel yapacağım' diyor. 10 tane kendi otelin var. Burada fakir fukaranın taksitle aldığı yere mi göz dikmişsin?" diye konuştu.

"BELDİBİNDE KAÇAK OLMAYAN YER Mİ VAR?"
Beldibi'nde hiç bir yapının ruhsatı olmadığını ileri süren Burhan Arslan, mağdur edilenin esnaf olduğunu, ayrıca bölgede yıkım yapılan bir otelin, yıkılan yerlerini yeniden inşa ettiğini ileri sürdü. Yetkililere seslenen Arslan,"Bu zulümdar adama bir çözüm bulsunlar. Yazık. Canımızı yaktılar" diye konuştu.

"2B DIŞINA TAŞMADIK"
Sözkonusu yerde 30 yıldır yerleşik hayatlarını sürdürdüklerini, 20'ye yakın dükkanları bulunduğunu söyleyen Arslan, 2B arazisinin dışında bir yapılaşma yapmadıklarını iddia etti. Konuyla ilgili olarak Antalya Valiliğine bir dilekçe verdiğini söyleyen Burhan Arslan, bir yanıt verilmediğini ve yıkımların devam ettiğini belirterek, "Olan buradaki esnafa oldu. Malları heba oldu" diye konuştu.