GAZİPAŞA'YA FAKÜLTE VE YURT

ANTALYA Haber Girişi : 11 Mart 2016 07:10
GAZİPAŞA'YA FAKÜLTE VE YURT
Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, "Gazipaşa M.Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulumuzun hemen arkasında bulunan 6 dönümlük alan yurt yeri olarak belirlendi. Gazipaşa'ya İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi açılması kararı'da alındı dedi.
Şubat ayında ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Kredi Yurtlar Kurumu Antalya Bölge Müdürü Mustafa Sabri Ak ve Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin tarafından yapılan arazi keşif çalışmasının ardından müjdeli haber geldi. Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, "Gazipaşa M.Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulumuzun hemen arkasında bulunan 6 dönümlük alan yurt yeri olarak belirlendi. Bu arazinin tahsisi yapılırsa yurt sorununu da çözmüş olacağız. Gazipaşa Belediyesi imarla ilgili çalışmalarını yapıyor, bittiği zaman tahsisi yapılacak ve ardından yatırım programına geçilecek" dedi.
FAKÜLTE KARARI SENATODAN ÇIKTI
ALKÜ Senatosu'nda Gazipaşa'ya İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi açılması için karar alındığını söyleyen Kaymakam Ekinci, "Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Senatosu, yaptığı Senato Toplantısı’nda, üniversite bünyesinde çeşitli fakülte ve yüksekokulların açılmasını karara bağladı. Bunların arasında Gazipaşa'ya İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi açılması kararı da yer aldı. Alınan kararlar onay için Yüksek Öğrenim Kurumu'na(YÖK) gönderildi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde en az 4 bölüm bulunacağını düşünürsek, yüzlerce öğrenci ilçemize gelecek. Bu öğrencilerin ilçemize katkısı ise çok fazla olacaktır, bu katkıyı sadece maddi olarak düşünmemek gerekiyor" diye konuştu.
Ekmel Şehit Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu bahçesine yapılacak 16 derslikli Anadolu Lisesi'nin yer tesliminin yapıldığını söyleyen Ekinci, "Okulun tamamlanmasının ardından fen lisesine dönüştürülmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Ekinci, "İlçemizde bir fen lisesine ihtiyaç var, çok sayıda öğrencimiz fen lisesi için ilçe dışına gidiyor. Bu öğrencilerimizin ilçemizde kalmasını ve ailelerinin yanında eğitimlerine devam etmelerini istiyoruz. Bunun içinde gereken ne ise yapacağız" dedi.