FUHUŞ OPERASYONUNDA 4 TUTUKLAMA

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 07 Temmuz 2014 11:57
FUHUŞ OPERASYONUNDA 4 TUTUKLAMA
Antalya'nın Alanya ilçesinde polis tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 17 zanlıdan 1’i yabancı kadın 4 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.
Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekipler ilçede fuhuş yaptıran bir çeteyi takibe aldı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, Manavgat ve Alanya'da polis helikopterlerinin de kullanıldığı operasyon gerçekleştirildi. Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Turhan'ın da başında bulunduğu ekip tarafından 1 Temmuz’da yapılan “Şafak Operasyonu”nda 16 ev ve 8 otele 150 polisin katılımıyla eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Baskınlarda yabancı uyruklu 22 hayat kadını sürüklendikleri fuhuş batağından kurtarılırken, yabancı uyruklu kadınları zorla erkeklere pazarladıkları belirlenen yabancı uyruklu Zhasmon A. (27) ve Beyhan A. (36) ile birlikte M.G.(26), İ.D.(35), M.G.(35), S.K.(31), T.A.(33), M.A.(56), H.C.(31), C.Y.(30), A.A.(41), L.A.(43), K.Ö.(29), O.G.(41), Ö.A.(26), H.Ç.(28). ve B.B(35) adlı zanlılar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait mermilerle 5 gram esrar maddesi ile kadınların pazarlandığı çetele defteri ele geçirildi. Ek gözaltı süresinin tamamlanmasının ardından yabancı uyruklu 22 kadın Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, 2'si kadın 17 zanlıdan biri emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 16 zanlı ise sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında "insan ticareti ve fuhuş" suçlarından adliyeye sevk edildi.
Alanya Nöbetçi Savcılık tarafından 5 kişi, nöbetçi mahkemece 7 kişi serbest bırakılırken, Mesut G.'ye (26) adli kontrol cezası verildi. Yabancı uyruklu kadın Zhasmon A. (36), Muharrem G. (35), İsmail D.(35), ve Tahir A.(33) ise, "insan ticareti ve fuhuş" suçlarından tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.