EMİNE ERDOĞAN : ŞİFA OLSUNLAR İNŞAALLAH

ANTALYAHABER.COM.TR Haber Girişi : 11 Mayıs 2015 14:59
EMİNE ERDOĞAN : ŞİFA OLSUNLAR İNŞAALLAH
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Avrupa’nın tamamında 13 bin çeşit bitki türü varken, sadece Türkiye'de 12 bin çeşit bitkinin olduğunu ifade ederek ...
Emine Erdoğan, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde düzenlenen “Tabiat Eczanesinden Sağlıklı Yaşama Paneli”ne katıldı. Panelde konuşan Erdoğan, “İnsanlık tarihi kadar eski tedavi metotlarını bilimsel çalışmalarla harmanlayarak günümüze taşıyan bilim insanlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi. Erdoğan, Avrupa’nın tamamında 13 bin çeşit bitki türü varken, sadece ülkemizde 12 bin çeşit bitkinin olduğunu öğrenmenin kendilerine çeşitli sorumluluklar yüklediğini ifade ederek, “Bu zenginliği, insanlığın faydasına sunma konusunda çok yönlü bir yükümlülük içindeyiz. Böylesine önemli bir tarihi geçmişe ve coğrafi zenginliğe sahipken, henüz ne yazık ki tabiatın şifa kaynaklarından yeterince istifade edemiyoruz” dedi.
Halkımızın büyük çoğunun geleneksel tedaviyi tercih ettiğini söyleyen Emine Erdoğan, “Sağlık Bakanlığı Geleneksel Tıp Dairesi’nin yaptığı bir çalışmaya göre, halkın yüzde 70’i geleneksel tedavileri bir şekilde zaten tercih ediyor. Öyle zannediyorum ki, grip olduğunda ıhlamur gibi doğal tedavi yollarına başvurmayanımız yoktur. Bitkiler halk arasında en kolay ulaşılabilen ve risksiz gibi görünen bir tedavi yöntemidir” diye konuştu.
Erdoğan, konuşmasının sonunda ise gençlere seslenerek, “Sağlıklı yaşam doğal ve dengeli beslenmeye dayanmaktadır. Hastalıkları oluşmadan engellemek ve koruyucu tedbirlerle beden emanetine sahip çıkmak, yaşadığımız hayatı hem daha sağlıklı, hem de daha kaliteli hale getirecektir. Hipokrat’ın dediği gibi ilaçlarımız gıdalarımız, gıdalarımız da ilaçlarımızdır. Çocuklarımıza, gençlerimize doğal ve sağlıklı hayata dair bir bilinç miras bırakmak, en önemli sorumluluğumuz. Bitkilerle tedavinin de dahil olduğu geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanına lütfen sahip çıkalım ve tabiatın bize sunduğu doğal kaynaklar hastalıklarımıza şifa olsunlar inşallah” dedi.

Konuşmasının ardından Emine Erdoğan’a Marmara Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Arat tarafından plaket verildi.